5 °C Budapest

Ki jár jól 2013-ban? Így adózunk jövőre - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. október 7. 17:32

A magasabb jövedelmű családokat támogatja a kormány a központi költségvetésből a személyi jövedelmek szuperbruttósításának teljes eltörlésével, az alacsonyabb keresetűeket a munkáltatók "jóindulatára" bízza - derül ki a 40. hét egyik legolvasottabb cikkéből. Erről, és még sok más érdekes témáról is olvashattatok a Pénzcentrum.hu-n, mutatjuk a heti legjobbakat! A teljes cikkhez kattints a címekre!

Ki jár jól 2013-ban? Így adózunk jövőre
Az adóalap-kiegészítés teljes eltörlése azoknak kedvez, akik bruttó 202 ezer forintnál többet keresnek havonta. Tovább növekedhet a szakadék az átlag alatti, illetve az átlag fölötti jövedelműek között. A jobb módúaknak kedvez a kormány azzal is, ha a családi adóalap-kedvezményből nem vezeti ki a szuperbruttósítást, így tovább nő az a jövedelemszint, ameddig nem kell adózniuk a három-, illetve többgyermekeseknek.

Nem vicc, újabb csavar a kisadóban
Mégis teljes egészében elszámolhatják majd a társaságok és az egyéni vállalkozók is a jövő évtől életbe lépő új adónemet, a kisadózó vállalkozások tételes adóját választók által kibocsátott számlák ellenértékét, ha a mai zárószavazás előtt elfogadja az Országgyűlés a nemzetgazdasági miniszter módosító indítványát.

Így úszhatod meg Matolcsy új adóötletét

Már a fizetésünk közel fél százaléka mehet az államhoz Matolcsy által 9-kor bejelentett tranzakciós adónövelés miatt, ha nem vigyázunk. Az ATM-ből történő készpénzfelvétel tranzakciós illetéke 0,3 százalékra nő, amit a pénzintézet fizet meg, de annak semmilyen akadálya nincs, hogy azt áthárítsa az ügyfelekre.

A devizahitelesek 10 százaléka az árfolyamgát mögött
Alig három hónapjuk maradt a rögzített árfolyamú törlesztési konstrukcióhoz való csatlakozásra azoknak a deviza alapú jelzáloghiteles ügyfeleknek, akik még nem igényelték a konstrukciót. Augusztus végéig már az érintett hitelállomány tizenöt százaléka került az árfolyamgát védelme alá, a jogosult ügyfeleknek pedig a tíz százaléka. Az év végi esetleges banki torlódások miatt célszerű nem az utolsó hetekre hagyni a jelentkezést.

Már nemcsak az állam pénzén lehet lakást venni
Az akciók helyett a végtörlesztés borzolta a kedélyeket egy évvel ezelőtt a lakáshitel piacon. Idén viszont a nyugodtabb körülményeknek és a kamatvágásnak köszönhetően megjelenhettek a kedvezőbb kamatok. Már 10 százalék körüli THM-mel is igényelhetnek a fészekrakók piaci alapú kölcsönt, melynek kezdeti költsége egy sportcipő árát sem haladja meg. A 9 legnagyobb bank lakáscélú jelzáloghiteleit szedtük össze, melyekkel kiegészíthetjük az egyre olcsóbb kamattámogatott hiteleinket is.

Itt a válasz, ezért nem születik több gyermek Magyarországon
Százból mindössze öt nő hivatkozott arra, hogy a karrierépítés miatt nem valósultak meg gyermekvállalási tervei, igaz, hogy a harmadik gyermek meg nem születésében már ez az érv is többet nyom a latban - derül ki a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének frissen publikált felméréséből. A legtöbben családi okot jelöltek meg, de a válaszadók döntését jelentősen meghatározták az egészségügyi, illetve az anyagi nehézségek is.

Támadnak a hamis tízezresek: így védekezz!
Az elmúlt napokban több alkalommal is hamis tízezresek bukkantak fel Magyarországon: a hamisítók hamar lebuktak, érdekes tény ugyanakkor, hogy még mindig a tízezres címlet a bűnözők kedvence. Nemrég zárult a nyomozás az elmúlt évek legprofibb pénzhamisító bandájának ügyében is.

7-18 éveseknek is jár a Start-számla
Az új szabályok szerint a 2006. január 1. előtt született gyermekek, praktikusan a 7-18 éves korosztály javára is lehet Start-számlát nyitni. Így a szülők, illetve a gyermek törvényes képviselője vagy más hozzátartozók az idősebb gyermekek önálló életkezdéséhez is hozzájárulhatnak, megkezdhetik számukra a takarékoskodást.

Ez a luxusvilla lett az Év Háza + képek
Az otthonos kényelem és a hazai turizmus megemelkedett igényei ihlették azt a pécsi villaépületet és a hozzá tartozó vendégházat, mely idén elhódította az "Év Háza" díjat.

Lehúzás? Ennyit ér egy pesti luxuslakás valójában
Egymillió forint feletti négyzetméterár, többnyire exkluzív kialakítás, s néha 360 fokos panoráma jellemzi a fővárosi luxuslakások piacát, melyet még az ingatlanpiaci válság sem tudott megrendíteni. Bár tény, hogy csak egy igen szűk réteg engedheti meg magának, hogy ilyen lakóhelyet válaszon, felmerül ugyanakkor a kérdés, vajon tényleg ér ennyit egy lakás ma Budapesten? Most kiderül.

Kivégzik a nyerőgépeket Magyarországon
Bár korábban egészen más állásponton volt, a kormányzat végleg ellehetetlenítheti a hazai szerencsejáték-szervezők helyzetét. A kabinet legfrissebb döntése szerint ugyanis a nyerőgépek működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány. Az erről szóló javaslatot a parlament várhatóan már holnap el is fogadhatja.

Internetes átverés Magyarországon: így bukhatsz te is tízezreket
Csütörtökön és pénteken kétnapos nemzetközi tanácskozást tartanak Budapesten a kibertér hálózati és tartalmi fejlődésének, szabad és biztonságos használatának előmozdítására. Ennek kapcsán nyilatkozott a rendőrség a magyarországi online bűncselekményekről, amelyek többsége a pénztárcánkat is komolyan érintheti - ha nem vagyunk óvatosak.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?