4 °C Budapest

Botrány: 17 évig vette fel halott anyja nyugdíját

Pénzcentrum
2012. október 3. 16:06

Közel nyolc millió forintot vett fel jogosulatlanul elhunyt édesanyja után egy 59 éves tatai férfi, akit jelentős kárt okozó csalással gyanúsít a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2011. július 22-én tett feljelentés a Tatai Rendőrkapitányságon, miután észlelték, hogy a gyanúsított 1994. február 6-án elhunyt édesanyja után, annak elhalálozását nem jelentve, 17 éven át jogosulatlanul vette fel nyugdíját.

A férfi akkor vesztette el munkáját és két gyermekről kellett gondoskodnia. Mivel a nyugdíjat minden hónapban kivitte a postás, kapott a lehetőségen és felvette a pénzt annak ellenére, hogy tudta, nem volna szabad. Azt tervezte, ha anyagilag egyenesbe jön, bejelenti a szülő halálát és visszafizeti az addig felvett összeget. De teltek az évek és nem lett jobb a helyzet.

2011. júliusában azonban a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság megtudta, hogy a nyugdíjra jogosult elhunyt és leállította a nyugdíj folyósítását, majd belső vizsgálatot indított. Így derült ki a 17 évig tartó csalás és az ez által okozott közel nyolc millió forintos kár.

Az 59 éves férfival szemben indított büntetőeljárást a Tatai Rendőrkapitányság lezárta és azt vádemelési javaslattal küldte meg az Ügyészségnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20