27 °C Budapest

Ennyit keres Fekete Pákó

Pénzcentrum
2011. augusztus 6. 14:02

Fekete Pákó egy peres eljárásban vallott arról, mennyi a fizetése. Az ismert énekes és TV-sztár saját bevallása szerint még 40 ezret sem visz haza havonta.

Nem elég, hogy Fekete Pákó rágalmazás miatt jogerősen pert vesztett Tomcat, azaz Polgár Tamás ellen, a mulatós énekes részletfizetési kérelmét is elutasította a bíróság - értesült a Bors. Pákó levelében hihetetlen anyagi helyzetével érvelt a fizetési könnyítés mellett. Az elutasítást megállapító végzésből kiderül, mit is állított a didikirály.

Kérelmét azzal indokolta, hogy ő mindösszesen havi 36 750 forint bruttó jövedelemmel rendelkezik egy kft. részmunkaidős munkavállalójaként. Állítása szerint fellépéseiből jövedelemre érdemben nem tett szert, lakhatását szívességi lakáshasználat biztosítja, egy kiskorú gyermeket nevel, további egy gyermek után pedig havi hétezer forint tartásdíjat fizet. Az alperes előadta, hogy teljes mértékben elszegényedett, ezért csak havi hat-hétezer forintmegfizetését tudja vállalni.

 

Fotó: feketepako.hu


A lap szerint a bíróság indoklásából az is kiderül, hogy Pákó bizony elfelejtette tájékoztatni a hatóságokat arról, hogy olykor televíziós szereplésekből is van jövedelme. "A bíróságnak a bulvármédia ismeretében tudomása van arról, hogy az alperes (azaz Fekete Pákó) rendszeres résztvevője volt különböző celebműsoroknak, sőt az egyik sorozatban Majoros Péter és Rákóczi Ferenc mellett mintegy harmadik műsorvezetőként tevékenykedett. Az alperes nem közölte az egyéb fellépésekből származó jövedelmeit sem. A közölt havi 36 750 forint jövedelem a bíróság szerint tehát nem valós, hiszen az a minimális megélhetéshez sem elegendő."

Az énekes elmondta: mostanában nincsenek tévéműsorok, ahová meghívnák, és a lakodalmak sem olyan népszerűek már, mivel nem nagyon házasodnak a fiatalok manapság, így oda sem hívják sűrűn. Nem egyszerű dolog megélni, ráadásul egy gyerek nevelése is viszi a pénzt. Annak kell örülni, hogy van mit enni, és nem kell kopogni kölcsönért az ismerősöknél - magyarázta.

Pákó messze az átlagkeresettől

A KSH legutóbbi adatai szerint Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 211 300 forint volt, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 216 600, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 200 900 forint. Nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 3,4%-kal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A legjobban fizető gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt (488 100 forint), ezt az információ és kommunikáció (396 800 forint), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás) követte (370 500 forint). A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (124 600 forint), illetve a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat (145 300 forint) ágakban dolgozók kerestek.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?