16 °C Budapest

A magyar híresség drámája: "Egy ház árát is eljátszottam már"

2010. július 6. 04:42

Egy tavalyi statisztika szerint a pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A játékgép-függőség magyar családok ezreit teszi tönkre. Egy felmérés szerint minden ötödik magyar azt gondolja, hogy az egyetlen gyors meggazdagodási lehetőség a szerencsejáték.

Egy csepeli kocsma törzsvendégei szerint az elismert költő-műfordító, a 71 éves Choli Daróczi József is már milliókat vert el különböző játékgépeken. A kocsmárosok viccesen azzal is dicsekszenek, hogy abból vettek házat, amit az idős roma értelmiségi otthagyott náluk a játékgépekben - tudta meg a Blikk.

A néhány hónapja elhunyt Daróczi Dávid édesapja jól keres, és manapság is napi 8 órát dolgozik, mégis szerény kis házban él lányával és unokáival.

Luxusnyugdíjak: évi hatmillió életfogytig Kattints!

"Bevallom, néha éhezek, de nem azért, mert nincs pénzem, jobban szeretek inni, mint enni. Játékgépezek is, soha nem tagadtam. Az országos roma közérdekű muzeális gyűjtemény és kiállítási galéria igazgatójaként havi kétszázezer forint fizetést kapok kézhez a hetvenezer forintos nyugdíjam mellett, de ebből egy családot tartok el. Nem panaszkodom a keresetem miatt, bár hó végére elfogy a pénz, akkor bizony már nem telik annyi kocsmázásra..." - mondta a lapnak a költő.

Choli bácsi azt is elismerte, könnyen lehet, hogy egy ház árát már eljátszottam és elittam. Mint mondta, neki ez jelenti a szórakozást.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Játékgép-függőség a kocsmákban

Szakemberek szerint a kocsmában lévő gépeket nyilvánvalóan az ott italozók pénzének, párszáz forintos alapon való elverésére telepítették. A kuncsaft valamit betesz és azonnali visszajelzést kap.

Ez sok ember számára elementáris alapvető öröm. A játékfüggővé válókban a nyerés, a veszetés, majd az elkeseredés fázisa játszódik le: "Majdnem nyertem!" - hitetik el magukkal. A krimóba korábban csak ivás miatt bejárók egy része átszokik a játékgépre és annak függőjévé vált. A markecolók számára pedig a kocsmák alkoholista és vagy szerencsejáték függő köre a célpont. Ma már azonban nem annyira zsebre, hanem a lakásra és egyéb ingóságokra ácsingóznak. Kölcsönt adnak a játékfüggőnek, majd eljön a folyamat vége: bejelentik, hogy immár a lakás nem az adósé.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?