15 °C Budapest

A magyar híresség drámája: "Egy ház árát is eljátszottam már"

2010. július 6. 04:42

Egy tavalyi statisztika szerint a pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A játékgép-függőség magyar családok ezreit teszi tönkre. Egy felmérés szerint minden ötödik magyar azt gondolja, hogy az egyetlen gyors meggazdagodási lehetőség a szerencsejáték.

Egy csepeli kocsma törzsvendégei szerint az elismert költő-műfordító, a 71 éves Choli Daróczi József is már milliókat vert el különböző játékgépeken. A kocsmárosok viccesen azzal is dicsekszenek, hogy abból vettek házat, amit az idős roma értelmiségi otthagyott náluk a játékgépekben - tudta meg a Blikk.

A néhány hónapja elhunyt Daróczi Dávid édesapja jól keres, és manapság is napi 8 órát dolgozik, mégis szerény kis házban él lányával és unokáival.

Luxusnyugdíjak: évi hatmillió életfogytig Kattints!

"Bevallom, néha éhezek, de nem azért, mert nincs pénzem, jobban szeretek inni, mint enni. Játékgépezek is, soha nem tagadtam. Az országos roma közérdekű muzeális gyűjtemény és kiállítási galéria igazgatójaként havi kétszázezer forint fizetést kapok kézhez a hetvenezer forintos nyugdíjam mellett, de ebből egy családot tartok el. Nem panaszkodom a keresetem miatt, bár hó végére elfogy a pénz, akkor bizony már nem telik annyi kocsmázásra..." - mondta a lapnak a költő.

Choli bácsi azt is elismerte, könnyen lehet, hogy egy ház árát már eljátszottam és elittam. Mint mondta, neki ez jelenti a szórakozást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Játékgép-függőség a kocsmákban

Szakemberek szerint a kocsmában lévő gépeket nyilvánvalóan az ott italozók pénzének, párszáz forintos alapon való elverésére telepítették. A kuncsaft valamit betesz és azonnali visszajelzést kap.

Ez sok ember számára elementáris alapvető öröm. A játékfüggővé válókban a nyerés, a veszetés, majd az elkeseredés fázisa játszódik le: "Majdnem nyertem!" - hitetik el magukkal. A krimóba korábban csak ivás miatt bejárók egy része átszokik a játékgépre és annak függőjévé vált. A markecolók számára pedig a kocsmák alkoholista és vagy szerencsejáték függő köre a célpont. Ma már azonban nem annyira zsebre, hanem a lakásra és egyéb ingóságokra ácsingóznak. Kölcsönt adnak a játékfüggőnek, majd eljön a folyamat vége: bejelentik, hogy immár a lakás nem az adósé.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?