Újabb méltatlan művésznyugdíj! "Megalázó ez a helyzet!"

2010. június 20. 13:45

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt Korda György nyugdíja alig éri el a 28 ezer forintot, de Vikidál Gyula 44 ezer forintos és Nagy Feró 30 ezer forintos ellátása sem nevezhető irigylésre méltónak. Ezúttal egy újabb művész szólalt meg, aki egyenesen megalázónak tartja ezt a helyzetet.


Maros Gábor

Maros Gábor világhírű tenorista a Gyöngyöstől körülbelül 10 kilométerre található Karácsondban éldegél. A 62 éves művész a Vasárnapi Blikknek elmondta, hogy a havi nyugdíja 49 500 forint, ami még a mindennapi kiadásait sem fedezi.

Az elfeledett művész szerint a barátok segítsége nélkül már a számláit sem tudná befizetni. Maros korábban olyan városokban turnézott musical és operett előadások szereplőjeként, mint München, Sydney, Amszterdam, New York vagy Stockholm.

A művész azt is méltatlannak tartja, hogy egy magyarországi fellépését követően csak ügyvédi felszólításokat követően fizették ki a gázsiját. Maros szerint manapság már nem számít annyira a tehetség, mint korábban, számára nem kihívás a főzőműsorokban való részvétel.

Ennyi a nyugdíja Kordának? Vikidál és Nagy Feró még örülhet is!

Nyugdíjba vonul Gesztesi! Mennyit kap majd havonta?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagy Ferónak valószínűleg nem lesznek filléres gondajai az alacsony nyugdíja miatt, mivel a művész elvállalta egy hamarosan induló tehetségkutató műsor egyik mentorának szerepét, ami a hírek szerint akár 10 millió forintos gázsival is járhat.

Az Aranycsapat kapusa sem dúskál a pénzben

A 84 éves Grosics Gyula szintén elmondta, hogy egészségügyi problémái mellett lelki gondjai is vannak. A kapuslegenda a családján és a barátain kívül senkire sem számíthat. 130 ezer forint a nyugdíja, a pénze gyakorlatilag a rezsire elmegy.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?