21 °C Budapest

Egymilliós PSZÁF-bírság az Erste Nyugdíjpénztárnak

2010. június 24. 10:02

A felügyelet honlapján közzétett határozat szerint egymillió forintos bírságot rótt ki az Erste Nyugdíjpénztár magánpénztári ágazatára a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert nem teljesítette egy korábbi határozatban előírt kötelezettségét.

Az indoklásból kiderül, hogy a felügyelet még 2008 decemberében arra kötelezte a nyugdíjkasszát, hogy a Pénztárak Központi Nyilvántartása (PKN) részére hibásan, vagy többször elküldött, illetve hiányzó adatszolgáltatásokból fakadó eltéréseket 2009. március 31-ig rendezze, és az eljárását igazoló dokumentumokat a felügyeletnek küldje meg.

A határozat egy másik pontja pedig előírta, hogy a pénztár a további eltérések kialakulásának megelőzése érdekében félévente vesse össze a nyilvántartásában szereplő bevallási és befizetési adatokat a PKN-ben szereplő adatokkal, és szükség esetén a javításokat végezze el.

A PSZÁF a pénztár által benyújtott összesített adatok vizsgálata alapján azt állapította meg, hogy a nyugdíjkassza továbbra sem tudta megvalósítani a PKN és a pénztári adatok egyezőségét, ezért újra előírta a kötelezettséget. A bírságösszeg a kiszabható bírságtartomány alsó negyedébe esik.

A felügyelet az intézkedés alkalmazásánál a pénztár terhére értékelte, hogy az eltérések mértéke az előző összevetés értékeihez képest valamennyi kategóriában nagymértékben nőtt. Súlyosbító körülménynek tekintette azt is, hogy a pénztár az előírtakat már második alkalommal nem teljesítette, s figyelembe vette a jogsértéssel potenciálisan érintett tagok számát is (a pénztár taglétszáma a 100 ezer főt meghaladja).

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?