Az árverési moratórium leütötte a licitálást folytató cégeket

2010. június 22. 09:47

Az árverési moratórium meghosszabbítása óta több magánárverező vállalkozás is azon gondolkodik, hogy abbahagyja a tevékenységét. A licitálós vállalkozások az eddigi adósvédő intézkedések következtében alkotmánybírósági beadványt fontolgatnak. Közben a bírósági végrehajtók szerint részben a magánárverezések idézték elő a magyarországi hitelezés kaotikus viszonyait - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Orbán Róbert, az Árverezőház Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a licitálós társaságok azt fontolgatják, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az utóbbi időben hozott adósvédő intézkedések miatt. A cégek azt a jogszabályt kifogásolják, melynek értelmében csak azok a társaságok foglalkozhatnak árveréssel, melyek az ehhez szükséges engedélyt kiváltják a PSZÁF-nél, valamint regisztrálniuk kell az APEH-nál.

Az adóhivatal minden árverésért 25 ezer forintot kér, egy ingatlan többszöri meghirdetése esetén komoly összegre emelkedhet egy lakás értékesítésének költsége. A vezérigazgató szerint a magánárverezések ellehetetlenítése nem szolgálja a devizahitelesek megmentését.

Krejniker Miklós, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke másként látja a helyzetet, szerinte nem csak időlegesen, hanem teljes egészében meg kellene szüntetni a magánárverések lehetőségét.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16