21 °C Budapest

Felügyeleti panaszok: az OTP a negatív rekorder

Pénzcentrum
2010. június 7. 09:32

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közzétett statisztika szerint az I. negyedévben a pénzpiaci szektor minden intézménycsoportjában több panasz érkezett az egy évvel korábbinál - írja a Napi Gazdaság.

A legnagyobb számban a banki magatartást kifogásoltak. A felügyelet szerint figyelemreméltó, hogy a pénz- és tőkepiaci szektoron belül ismét az összességében kisebb volumenű pénzügyi vállalkozásokra érkezett a panaszok majdnem ötöde.

A nem felügyelt intézményeknél a bejelentések mintegy felét a fogyasztói csoportszervező társaságokkal szembeni problémát tették ki. A panaszok 66%-a ügyviteli és elszámolási gondokra, valamint a szolgáltatás minőségére, illetve tájékoztatási hiányosságra vonatkozott.

A biztosítási szektor esetében összességében véve 2009 utolsó negyedévéhez viszonyítva és az előző év azonos időszakához képest is emelkedett a kifogások száma, utóbbinál közel 25%-os volt a növekedés. Kiugróan sokan voltak (az összes panaszos több mint ötöde), akiknek az Allianz szolgáltatásával akadt gondja.

A bankok közül a negatív rekorder az OTP volt. Az önkéntes nyugdíjpénztárakra érkezett panaszok száma az előző negyedévhez képest az idei első negyedévben nagymértékben nőtt, de még így is alig több mint a fele az előző év azonos időszakában tapasztaltnak. A múlt negyedévben magas magán-nyugdíjpénztári panaszok száma ugyanakkor némileg mérséklődött.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?