Új ember került az Államkincstár élére

Pénzcentrum
2010. június 22. 15:02

A Magyar Államkincstárt is elérte a személycsere-hullám, az elnöki poszton Kis Ágnest Kotán Attila váltotta - értesült az Index. A felettes minisztérium eddig közleményt sem adott ki a személycseréről. Kotán dolgozott a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt, de az első Orbán-kabinet idején is szolgált minisztériumoknál.

Új vezetője van június közepétől a Magyar Államkincstárnak (MÁK). Az eddigi elnök, Kis Ágnes távozott a posztról, sőt, az Index információi szerint az Államkincstár kötelékéből is. Utódja Kotán Attila lett, aki eddig - a kormányváltás után kettészedett - Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban a közgazdasági és költségvetési főosztályt vezette.

A Magyar Államkincstár az új gazdasági csúcsminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá került a pénzügyi tárcától, így az elnököt is a miniszter, Matolcsy György menti fel vagy nevezi ki. A minisztérium azonban eddig nem adott ki semmiféle tájékoztatást arról, hogy a kincstár élén személycsere történt. Az Index megkereste a tárca sajtóosztályát a váltás okáról és körülményeiről, laptársunk válaszra vár. (Az Államkincstár az állami költségvetés "pénztárcája": ide érkeznek az állami bevételek, és innen folyósítják a központi szervek havi juttatásaitól kezdve a családi pótlékig az összes kiadást.)

Külön pikantériája az ügynek, hogy az új elnök számos pozíciót betöltött a megelőző két kormányciklusban. 2003 és 2006 között az oktatási tárcánál volt vezetője a közgazdasági főosztálynak, 2006 júliusától azonban a Draskovics Tibor vezette államreform-bizottságban dolgozott és kormányfőtanácsadó volt, majd azt követte az IRM-nél a főosztályvezetőség. De szolgált az Orbán-kormány ideje alatt is, előbb a Pénzügyminisztériumban, aztán az Oktatási Minisztériumban dolgozott.

Kis Ágnes 2009 tavaszán vállalta el a MÁK irányítását, amikor az addigi elnök, Katona Tamás visszatért a pénzügyi tárcához államtitkárnak.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?