Új ember került az Államkincstár élére

Pénzcentrum
2010. június 22. 15:02

A Magyar Államkincstárt is elérte a személycsere-hullám, az elnöki poszton Kis Ágnest Kotán Attila váltotta - értesült az Index. A felettes minisztérium eddig közleményt sem adott ki a személycseréről. Kotán dolgozott a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt, de az első Orbán-kabinet idején is szolgált minisztériumoknál.

Új vezetője van június közepétől a Magyar Államkincstárnak (MÁK). Az eddigi elnök, Kis Ágnes távozott a posztról, sőt, az Index információi szerint az Államkincstár kötelékéből is. Utódja Kotán Attila lett, aki eddig - a kormányváltás után kettészedett - Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban a közgazdasági és költségvetési főosztályt vezette.

A Magyar Államkincstár az új gazdasági csúcsminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá került a pénzügyi tárcától, így az elnököt is a miniszter, Matolcsy György menti fel vagy nevezi ki. A minisztérium azonban eddig nem adott ki semmiféle tájékoztatást arról, hogy a kincstár élén személycsere történt. Az Index megkereste a tárca sajtóosztályát a váltás okáról és körülményeiről, laptársunk válaszra vár. (Az Államkincstár az állami költségvetés "pénztárcája": ide érkeznek az állami bevételek, és innen folyósítják a központi szervek havi juttatásaitól kezdve a családi pótlékig az összes kiadást.)

Külön pikantériája az ügynek, hogy az új elnök számos pozíciót betöltött a megelőző két kormányciklusban. 2003 és 2006 között az oktatási tárcánál volt vezetője a közgazdasági főosztálynak, 2006 júliusától azonban a Draskovics Tibor vezette államreform-bizottságban dolgozott és kormányfőtanácsadó volt, majd azt követte az IRM-nél a főosztályvezetőség. De szolgált az Orbán-kormány ideje alatt is, előbb a Pénzügyminisztériumban, aztán az Oktatási Minisztériumban dolgozott.

Kis Ágnes 2009 tavaszán vállalta el a MÁK irányítását, amikor az addigi elnök, Katona Tamás visszatért a pénzügyi tárcához államtitkárnak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22