14 °C Budapest

Mi az esélyed, hogy jövőre beadod a kulcsot? Most megtudhatod!

2009. augusztus 28. 05:38

Egy új honlap segít kiszámolni, milyen eséllyel éled túl a következő évet, illetve az általad választott időtartamot, illetve milyen eséllyel adod be a kulcsot?

A Death Risk Rankings a Carnegie Mellon University kutatóinak, illetve hallgatóinak agyszüleménye. Az Egyesült Államok és Európa statisztikai adatain alapuló kalkulátor megmutatja, hogy nemre, korra, földrajzi tartózkodási helyre és a halál okára való tekintettel milyen eséllyel éli túl a páciens a következő évet, illetve az általa kijelölt időtartamot.

A kalkulátor természetesen nem ad mindenre pontos választ, a sok nehezen behatárolható faktor miatt. Ahogy a honlap fogalmaz: ha az ember elhízott, részeges ejtőernyős, valószínűleg nagyobb esélye van az elhalálozásra, mint ha vegetáriánus aerobicoktató.

Az oldalon található adatok közti böngészés meglepő adatokra enged következtetni. A gyermekkor után évről évre exponenciálisan nő az elhalálozás esélye. Egy 20 éves amerikai nő esélye arra, hogy a következő évben elhunyjon, alig 1:2000-hez vagyis 0,05 százalék. Ez az arány 40 éves korára a háromszorosára, 60 éves korára 16-szorosára nő. 80 éves korban az amerikai nők várható halálozási aránya egy éven belül 1:20-hoz, vagyis 5 százalék.

A férfiaknak nincs jó hírünk: bármely életkorban nagyobb a halandósági esélyük, mint a hölgyeké. Már 20 éves korban 2,5-3-szorosa a várható férfihalandóság a nőkéhez képest, elsősorban az (ön)gyilkosságoknak és baleseteknek köszönhetően. A halálesetek közül ezek valószínűsége 80 százalék, ugyanakkor 50 éves korra az esélyük 10 százalékra csökken, miközben a szívrohamé 30 százalékra nő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elhízáshoz kapcsolható halálozások aránya az Egyesült Államokban megdöbbentően magasabb, mint az öreg kontinensen, egy 60 éves amerikainak háromszor annyi esélye van az elhízáshoz kapcsolható cukorbetegségben való elhalálozásra, mint egy hasonló korú észak-európainak.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
perfekt  |  2022.09.21 07:20
A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha az adós határidőn belül a bíróságn...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
hrdoktor  |  2022.09.19 04:45
Bármilyen meglepő, de élete során az emberek 70-80 százaléka átesik ezen aranyérbetegségen legalább...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17