Mi az esélyed, hogy jövőre beadod a kulcsot? Most megtudhatod!

2009. augusztus 28. 05:38

Egy új honlap segít kiszámolni, milyen eséllyel éled túl a következő évet, illetve az általad választott időtartamot, illetve milyen eséllyel adod be a kulcsot?

A Death Risk Rankings a Carnegie Mellon University kutatóinak, illetve hallgatóinak agyszüleménye. Az Egyesült Államok és Európa statisztikai adatain alapuló kalkulátor megmutatja, hogy nemre, korra, földrajzi tartózkodási helyre és a halál okára való tekintettel milyen eséllyel éli túl a páciens a következő évet, illetve az általa kijelölt időtartamot.

A kalkulátor természetesen nem ad mindenre pontos választ, a sok nehezen behatárolható faktor miatt. Ahogy a honlap fogalmaz: ha az ember elhízott, részeges ejtőernyős, valószínűleg nagyobb esélye van az elhalálozásra, mint ha vegetáriánus aerobicoktató.

Az oldalon található adatok közti böngészés meglepő adatokra enged következtetni. A gyermekkor után évről évre exponenciálisan nő az elhalálozás esélye. Egy 20 éves amerikai nő esélye arra, hogy a következő évben elhunyjon, alig 1:2000-hez vagyis 0,05 százalék. Ez az arány 40 éves korára a háromszorosára, 60 éves korára 16-szorosára nő. 80 éves korban az amerikai nők várható halálozási aránya egy éven belül 1:20-hoz, vagyis 5 százalék.

A férfiaknak nincs jó hírünk: bármely életkorban nagyobb a halandósági esélyük, mint a hölgyeké. Már 20 éves korban 2,5-3-szorosa a várható férfihalandóság a nőkéhez képest, elsősorban az (ön)gyilkosságoknak és baleseteknek köszönhetően. A halálesetek közül ezek valószínűsége 80 százalék, ugyanakkor 50 éves korra az esélyük 10 százalékra csökken, miközben a szívrohamé 30 százalékra nő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az elhízáshoz kapcsolható halálozások aránya az Egyesült Államokban megdöbbentően magasabb, mint az öreg kontinensen, egy 60 éves amerikainak háromszor annyi esélye van az elhízáshoz kapcsolható cukorbetegségben való elhalálozásra, mint egy hasonló korú észak-európainak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem