16 °C Budapest

Az optimista nők tovább élnek

2009. augusztus 11. 14:02

Egy amerikai kutatás szerint az optimista nők körében jóval kisebb az esélye a szívbetegségeknek, és így a halálozásnak is. Sok újat persze ezzel nem mondtak a kutatók.

Korábban egy holland kutatócsoport már hasonló megállapításra jutott, igaz, ők férfiak esetében állapították meg az optimizmus egészségre gyakorolt hatását.

A 100 ezer nő bevonásával készült kutatás szerint a pesszimistáknak magasabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük is.

Az optimista nők körében 9 százalékkal kisebb volt a szívmegbetegedések aránya, és 14 százalékkal alacsonyabb az emiatt bekövetkező halálesetek száma - a megfigyelést felölelő nyolc év alatt.

Ugyanezen időszak alatt a cinikus, bizalmatlan nők körében 16 százalékkal többen haltak meg.

Az egyik lehetséges magyarázat a jelenségre az, hogy az optimista nők könnyebben megbirkóznak a különböző megpróbáltatásokkal, illetve jobban vigyáznak magukra, ha megbetegednek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kutatásban résztvevő nők közül az optimisták ráadásul többet is mozogtak, és vékonyabbak is voltak pesszimista társaiknál.

A British Heart Foundation szóvivője a hozzátette: azt már rég óta tudni vélik, hogy az ellenséges indulatok, negatív érzelmek olyan kémiai folyamatokat indítanak be a testben, ami növelheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, azonban a működési mechanizmust még nem ismerik.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?