Az optimista nők tovább élnek

2009. augusztus 11. 14:02

Egy amerikai kutatás szerint az optimista nők körében jóval kisebb az esélye a szívbetegségeknek, és így a halálozásnak is. Sok újat persze ezzel nem mondtak a kutatók.

Korábban egy holland kutatócsoport már hasonló megállapításra jutott, igaz, ők férfiak esetében állapították meg az optimizmus egészségre gyakorolt hatását.

A 100 ezer nő bevonásával készült kutatás szerint a pesszimistáknak magasabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük is.

Az optimista nők körében 9 százalékkal kisebb volt a szívmegbetegedések aránya, és 14 százalékkal alacsonyabb az emiatt bekövetkező halálesetek száma - a megfigyelést felölelő nyolc év alatt.

Ugyanezen időszak alatt a cinikus, bizalmatlan nők körében 16 százalékkal többen haltak meg.

Az egyik lehetséges magyarázat a jelenségre az, hogy az optimista nők könnyebben megbirkóznak a különböző megpróbáltatásokkal, illetve jobban vigyáznak magukra, ha megbetegednek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kutatásban résztvevő nők közül az optimisták ráadásul többet is mozogtak, és vékonyabbak is voltak pesszimista társaiknál.

A British Heart Foundation szóvivője a hozzátette: azt már rég óta tudni vélik, hogy az ellenséges indulatok, negatív érzelmek olyan kémiai folyamatokat indítanak be a testben, ami növelheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, azonban a működési mechanizmust még nem ismerik.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm