20 °C Budapest

Adóbevallás: nincs tömeg a postákon!

2009. május 20. 11:15

Ma éjfélkor jár le az adóbevallás leadásának határideje. Sokan az utolsó pillanatra hagyják a küldemény feladását, információink szerint azonban nincs tömeg a postákon.

Ma éjfélig kell beadnod az adóbevallásodat! A határidő érvényes az egyéni vállalkozónak nem minősülő és az általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett magánszemélyekre, illetve az egyéni vállalkozói tevékenységüket 2008. évben megszüntető magánszemélyekre is.

Ha az egyszerűsített bevallást választottad, az úgynevezett bevallási ajánlatot (amit az APEH-től visszakaptál) szintén szerda éjfélig kell visszaküldened, aláírva (persze csak akkor, ha átolvastad, és mindent rendben találtál benne).

Praktikus tanácsok az adóbevalláshoz:Már csak 40 óra az adóbevallásig! Tanácsok az utolsó pillanatokra


A postákon egyelőre nyugalom van

Ha eddig még nem adtad fel az adóbevallásodat, ne habozz: irány a posta. A Pénzcentrum információ szerint ugyanis szerda délelőtt 11 óra körül szinte minden nagyobb postahivatal komolyabb sorok nélkül működik.

Úgy tudjuk, a legnagyobb budapesti hivatalok közül, sem a Nyugati, sem a Keleti Pályaudvarnál működő postánál nincs különösebb fennakadás. A Nyugati nagypostájában kimondottan kevesen voltak, a Déli Pályaudvar postájának ügyfélterében 11 órakor alig 8-an várakoztak.

Vidéken is hasonló a helyzet. Információink szerint Miskolc, Debrecen, Szeged és Győr legnagyobb postahivatalában sincsenek sokan, az ilyenkor szokásos tömegről sehol sem beszélhetünk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elképzelhető, hogy dél körül megnő majd az ügyfelek száma, de szinte biztos, hogy maximum fél óra alatt elintézhető a bevallás feladása.

Ma Budapesten a Nyugati és a Keleti Pályaudvarnál működő postán éjfélig, míg a Mammut Bevásárló Központban este 10-ig várják az ügyfeleket. A Fogarasi úti Tesco-ban a szokott rend szerint, éjjel-nappal működik a szolgáltatás.

A megyeszékhelyeken általában egy-egy postahely este nyolcig várja ügyfeleit.

Tatabánya 1 posta 20.00 óráig
Kaposvár 1 posta 20.00 óráig
Szekszárd 1 posta 20.00 óráig
Veszprém 1 posta 20.00 óráig
Zalaegerszeg 1 posta 20.00 óráig
Debrecen 1 posta 20.00 óráig
Eger 1 posta 20.00 óráig
Kecskemét 1 posta 20.00 óráig
Nyíregyháza 1 posta 20.00 óráig
Salgótarján 1 posta 20.00 óráig
Szeged 1 posta 20.00 óráig
Szolnok 1 posta 20.00 óráig
Békéscsaba 1 posta 20.00 óráig

A sorban állások elkerülése érdekében igyekeznek minden ablakot üzemeltetni. Nemcsak a kezelőpultoknál dolgoznak többen, a küldemények továbbításáért felelős postások is megerősített szolgálatot teljesítenek, hogy mindenkinek időben eljusson a személyi jövedelemadó bevallása az APEH-hez.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?