11 °C Budapest

Újabb fejlemények: sorra buknak le a milliárdos adócsalók...

Pénzcentrum
2008. július 23. 13:00

A Szenátus albizottsága újabb "kasszasiker" jelentést akar kiadni az adóparadicsomok titkairól, miután az első nagy visszhangot kapott mind az Egyesült Államokban, mind Európában. A legújabb, 402 oldalas jelentés a svájci és liechtensteini titkos bankszámlákról szól, amiket az UBS és az LGT Bank nyitott ügyfelei számára abból a célból, hogy segítsen elrejteni az adóhatóságok elől a különböző pénzeket.

A már eddig nyilvánosságra került információk nem csak az amerikaiaknak, Svájcnak és Liechtensteinnek okoztak problémákat, hanem más országoknak is, mint például Ausztrália, Nagy-Britannia vagy Németország.

Ilyen például Peter Lowy esete is, aki a Westfield ingatlanvállalat egyik legnagyobb magánbefektetője, és aki egy a közül a 8 vagyonos ember közül, akiket adóelkerülés miatt vizsgálnak a hatóságok. A milliárdos cáfolja az adóelkerülés vádját, de a nyomozás során napvilágra került 110 oldalas dokumentumból az derül ki, hogy ő és a három fia 1996 és 2001 között 68 millió dollárt (9 928 millió forint) rejtett el LGT-s számlákon.

Lebukott a milliárdos: adóelkerüléssel vádolják!

Nagyjából 300 gazdag brit szintén bűnvádi eljárással nézhet szembe, mivel kiderült, hogy összesen egy milliárd fontot rejtettek el Liechtensteinben a brit adóhatóság elől. A németek is bajban vannak egy pár hónapja eladott CD miatt, ami az egyik adóparadicsombeli bank ügyfeleinek bankszámlaadatait tartalmazta.

Tovább gyűrűzik a botrány: már nem csak a németek retteghetnek!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sokan viszont még csak most kezdhetnek el aggódni, ugyanis sok név még mindig rejtve van a hatóságok előtt, amit a most kiadásra szánt jelentés felfedhet.

A jelentés emellett olyan javaslatokat is tartalmaz, amik a törvényekben levő kiskapukat zárnák be, ami lehetővé teszi mind a magánszemélyeknek, mind a vállalatoknak, hogy jelentős összegeket rejtsenek el külföldi számlákon, vagy alapítsanak valamelyik adóparadicsomban egy gazdasági társaságot, ahova továbbítani lehet a szóban forgó összegeket.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?