25 °C Budapest

Védett dolgozó - amikor nem rúghatnak ki...

Pénzcentrum
2008. június 17. 05:55

Nem lehet kirúgni és kész! Vannak olyan helyzetek, amikor a munkaadónak nincs lehetősége a rendes felmondás keretein belül elbocsátani egy alkalmazottat, vagy ha mégis, akkor azt csak korlátozásokkal teheti meg. Ha ugyanis a dolgozó valamilyen okból felmondási tilalom alá esik, akkor rendes felmondással nem lehet elküldeni. Felmondási korlátozásnál bár el lehet rendesen is küldeni a dolgozót, de csak bizonyos feltételekkel. Nézzük, ki esik ilyen tilalom alá...

Azzal tisztában kell lenni, hogy a tilalom és korlátozás csak a rendes felmondásra vonatkozik, ha közös megegyezéssel, a próbaidő azonnali hatályú megszüntetésével, vagy a munkavállaló részéről történő rendes felmondásra nem vonatkozik. Ha a munkaadó mégis felmond (jogellenesen) a dolgozónak, akkor bizony annak viselnie kell a következményeit. Ha a dolgozó kéri, akkor köteles a korábbi munkakörébe visszahelyezni is.

Felmondási tilalmak

Nem lehet kitenni egy alkalmazottat, ha betegség miatt keresőképtelen, beteg gyerek vagy közeli hozzátartozó otthoni ápolása miatt táppénzen van vagy fizetés nélküli szabadságot vett ki. Tilalom alá esik ezeken felül a terhesség, a reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság, valamint a gyes ideje is.

Bár már nincs kötelező sorkatonai szolgálat, a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésére vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított időtartam alatt sem lehet egyetlen alkalmazottat sem elküldeni rendes felmondással.

A tilalmak nem csak a határozatlan időre és teljes munkaidőben foglalkoztatottakra vonatkoznak, mivel valamennyi munkavállalóra hatályosak, akikre igazak a fenti feltételek, így azokra is, akik mondjuk határozott időre szóló szerződéssel rendelkeznek, vagy részmunkaidőben dolgoznak a vállalkozásnak. Ez akkor is igaz, ha a dolgozónak két munkahelye van (másodállással rendelkezik), mind a két helyen megilleti őt a védelem.

A tilalom azonban nem vonatkozik sem a nyugdíjas munkavállalóra, sem a munkáltató vezetőjére vagy annak helyettesére. Ezzel szemben védve vannak azok a vezető állású dolgozók, akik a tulajdonos vagy a tulajdonosi jogokat gyakorló szerv előírása alapján minősülnek vezetőnek. A vezetőkre vonatkozó tilalom hiánya a bizalmi jelleggel és a munkáltató gazdasági érdekeinek előtérbe kerülésével magyarázható.

Mivel a felmondás a feltételek fennállása esetén teljesen jogtalan a munkáltató részéről, az sem lényeges, hogy egyéb esetben megfelelne-e a tartalmi és egyéb követelményeknek. A tiltás alá eső időszakot viszont kikerülni sem lehet, tehát a foglalkoztató nem mondhat fel ezen időszak alatt egy későbbi időpontot megjelölve, még akkor sem, ha ez az időpont már esetleg kívül esne a tiltás alatt álló időtartamon.

A munkavállaló is köteles azonban közölni, hogy felmondási tilalom alatt áll, legkésőbb akkor, amikor a munkaadó megkísérli a rendes felmondást. Amennyiben ezt elmulasztja, akkor jogszerű lesz a felmondás. Vigyázni kell azzal is, hogy betegen bemegyünk-e dolgozni. Ugyanis ha az orvosi utasítást felülbírálva a betegállományba vétel után is megjelenünk a munkahelyen, akkor a munkaadó elküldhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Utána mikor küldhetnek el?

Amennyiben a dolgozó 15 napot meghaladó időtartamig volt felmondási tilalom alatt, akkor a munkába állást követő 15 napig még nem lehet elküldeni rendes felmondással. Ha ez az időszak meghaladta a 30 napot, akkor lejárta utáni 30 napig még védelmet élvez. 15 napon belül azonban nincs ilyen meghatározva, már a munkába álláskor közölhetik, hogy elbocsátanak.

Felmondási tilalom különleges szabályai

A Munka Törvénykönyve nem minden keresőképtelenséget eredményező helyzetet tekint tilalom alá esőnek, csak a betegség, üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti táppénzt. A felmondási tilalom így a betegség időtartamára, és legfeljebb az azt követő egy évre jár.

A terhesség, a szülést követő 3 hónap, illetve a szülési szabadság ideje alatt szintén nem bocsáthatja el a dolgozóját a foglalkoztató rendes felmondással. A terhesség esetében objektív jellegű a felmondási tilalom a bírói gyakorlat szerint, vagyis akkor is jár ha a felmondáskor egyik fél sem tud róla. Ha viszont a dolgozó tud róla, de elhallgatja és csak a felmondáskor közli, akkor nem érvényesül a tilalom. Az anyáknak járó ilyen jellegű kedvezmény azoknak is jár, akik gyereket fogadtak örökbe, ugyanilyen feltételekkel jogosultak a védelemre a szülési szabadság ideje alatt.

Közeli hozzátartozó vagy gyermek ápolása céljából kivett fizetés nélküli szabadság, illetve a gyermekgondozási segély folyósításának időtartama alatt is védve van a dolgozó. Ha az alkalmazott kéri, akkor a foglalkoztató köteles engedélyezni a fizetés nélküli szabadságot az ápolás idejére, de legfeljebb 2 évre, ha ezt a gondozott állapota indokolja.

Részleges biztonság: ez is több a semminél...

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?