12 °C Budapest

Kiborít a munkahelyed? Megmutatjuk, hogyan szabad felmondani...

Pénzcentrum
2008. április 2. 05:55

Ez már tűrhetetlen! A lehetőség, hogy valaki egy csoportban dolgozzon a munkahelyén nem csak pozitív, hanem negatív eredménnyel is járhat. Egy arrogáns csoporttag, vagy egy hatalommániás vezető jelentősen megkeserítheti a dolgozó életét. De ha már így alakult, próbáljuk meg kihozni belőle a legjobbat, még ha nehezünkre esik is...

Az Amerikai Egyesült Államokban a dolgozók 37 százaléka, vagyis összesen 54 millió ember szenved attól, hogy a munkahelyén durván és megalázó módon bánnak vele. Ez a szám ráadásul 49 százalékra bővül, vagyis 71,5 millió dolgozóra, ha a tanúkat, illetve az incidensnél jelenlevők is benne vannak számolva. A legtöbbször viszont az a gond, hogy az emberek észre sem veszik, vagy nem akarnak tudomást venni arról, ha valaki sértegeti, bosszantja őket.

A szakértők szerint a dolgozók többsége nincs tisztában azzal a viselkedési formával, ami már zaklatásnak minősül, bár ez gyakran megvédi őket attól, hogy észrevegyék a főnök, vagy a munkatárs terrorizálását. De persze azért szerepe van egy adag szégyenkezésnek is abban, hogy nem vesznek róla tudomást.

A szakemberek szerint viszont ez hatással van a dolgozó kedvére, hozzáállására, sokan egyre nehezebbnek találják például a munkába járást, de befolyásolja a munkahelyi teljesítményt is. Sajnálatos gond, hogy sokan már csak akkor rakják össze a mozaik darabjait, amikor már túl késő javítani a helyzeten.

Egy nemzetközi cég felmérése szerint az ilyen fajta viselkedés sokba kerülhet mind a dolgozónak, mind a munkaadónak. A dolgozónak a stressz következtében egészségügyi problémái lehetnek. Az Amerikai Egyesült Államokban a zaklatások célpontjainak 45 százaléka küzd valamilyen stresszhez kötődő problémával.

A vezetőségnek viszont azzal kell szembe néznie, hogy a dolgozók egyre gyakrabban hiányoznak, de fejfájást okozhat az is, ha állandóan pótolni kell a felmondott alkalmazottakat. Értékes szakembereket veszíthet el egy cég emiatt, nem is beszélve arról, hogy előbb-utóbb elterjed a szakmában a híre, hogy a vállalatnál rossz a munkakörnyezet, így új embereket is nehéz lesz találni.

Ami arra utal...

A cég mellett viszont a dolgozóknak is fel kell ismerniük azt, hogy ha valami nincs rendben a munkahelyen. Erre több jel is utal, csak tudni kell őket felismerni. Ilyen többek között, ha valaki minden munkahét kezdése előtti este rosszul van. Ennek fokozottabb formája, ha ez minden este előjön, ilyenkor már valóban érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon a munkát ennyire rossz, vagy "csak" a főnök illetve egy minden lében kanál kolléga megjegyzései bántóak.

Komoly önértékelésbeli problémákat okozhat, ha a főnök a munkatársak jelenlétében kiabál velünk, vagy lekicsinylő, kritikus megjegyzéseket tesz a munkánkra a meetingek során, de vannak ettől sokkal alattomosabb viselkedési formák is. Az is előfordulhat, hogy nyíltan hagynak ki a csoportebédből vagy nem szólnak egy fontos csoportmegbeszélésről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További ismertető jegy lehet az is, hogy állandó pletykák és hazugságok terjengnek rólunk a cégnél. Ha valaki nem mer nyíltan kiabálni velünk, akkor sokszor folyamodik ehhez a taktikához, vagyis pletyka formájában becsmérel minket és a munkánkat is. Egy főnök részéről ebbe a kategóriába tartozik, ha gyakorlatilag teljesíthetetlen feladatokat ad, titkon remélve, hogy elbukunk. Egy ilyen vezető arra is hajlamos, hogy a munkaidő utolsó percére szervezzen megbeszélést, miközben tisztában van vele, hogy éppen iskolába készülünk este, vagy el kell hozni a gyerekeket az iskolából.

Ha még időben fedezzük fel, hogy nem a megfelelő módon viselkedik velünk a kolléga vagy a munkaadó, akkor megpróbálkozhatunk beszélni az érintettekkel, vagy egy felettes bevonásával rendezni a helyzetet, de ha már nincs remény, akkor érdemes elgondolkodni a kilépésen, ugyanis sokszor, bár észre sem vesszük, az egészségünk a tét.

Mégis mi járhatunk jobban?

Ha már menni kell...

Ha már úgy döntünk, hogy ez így nem mehet tovább, még szembe kell néznünk az egy hónap felmondási idő gyötrelmeivel és a kilépő interjúval is. Bár az utóbbi nem feltétlenül kellemetlen, csak tudni kell, hogy mit szabad és mit nem.

Attól függetlenül, hogy milyen rossz is volt az adott munkahelyen dolgozni, ezt a kilépéskor nem szabad emlegetni, még akkor sem, ha később azért ezt a volt főnökünk tudomására hozzuk. A munkaügyi jogászok tapasztalatai szerint sokszor ebből adódnak problémák, és nyilvánvaló, hogy senki nem szeretne ellenségeket szerezni. Ugyanis ezen akár egy későbbi ajánlólevél is múlhat, vagy a szakmai hírnevünk.

Ezen a gondolatmeneten elindulva számos olyan dolgot mondhatunk egy interjún, ami később építő jelleggel hathat a karrierünkre. A hamarosan ex-főnökünk vezette kilépő megbeszélésen lehetőségünk van jó pontot szerezni, ha elmondjuk, hogy véleményünk szerint mi az ami működött, és mi az ami fejlesztésre szorul a cégnél, természetesen csakis építő jelleggel megfogalmazva. Ez egy jó lehetőség arra, hogy segítsünk, és a vezetés értékelni fogja.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?