16 °C Budapest

Mennyit ér neked ha kirúgnak? A tények számokban...

Pénzcentrum
2007. december 19. 05:55

Az elbocsátás illetve a felmondás jogellenességéről már szóltunk korábbi cikkeinkben, nem egyszer említve a végkielégítést mint utolsó javadalmazási módot ha valakit elbocsátanak munkahelyéről. Viszont arról még nem szóltunk, hogy mekkora összeg ütheti a markunkat, ha a főnök kiadja az utunkat...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eredeti célja a végkielégítésnek, hogy a munkavállaló számára biztosítson anyagi segítséget ameddig nem talál másik munkát, és ez egy elismerése is a munkáltatónál eltöltött hosszabb időnek.

A dolgozó jogosult a végkielégítésre, ha a munkáltató rendes felmondással elbocsátja, ha a munkahelye megszűnik, illetve ha a dolgozó rendkívüli felmondással hagyja el a munkahelyet. Viszont nem jár a bánatpénz, ha a munkaviszony a munkáltató halála, vagy a határozott idejű munkaviszony megszűnése, a próba idő alatti azonnali hatályú felmondás, vagy a próbaidő alatti munkáltatói rendkívüli felmondás miatt szűnik meg.

További jogosultsági feltétel a végkielégítésre, hogy a munkavállaló legalább 3 évet eltöltsön az adott munkahelyen, de nem tartozik bele a három évbe például a harminc napot meghaladó fizetés nélküli szabadság időtartama, kivéve ha azt 10 éven aluli gyerek gondozására vette igénybe a dolgozó.

Kizáró feltételek

Ha valaki a munkaviszony megszűnésének időpontjában már nyugdíjas, akkor nem jár a végkielégítés, ugyanis ennek szociális funkciója nem indokolt, mivel a munkavállaló valamilyen szintű anyagi biztonsága már biztosított. Ebből a szempontból az sem lényeges, hogy a dolgozó öregségi nyugdíjra jogosult, vagy rokkantnyugdíjat kap.

De abban az esetben ha a nyugdíjra benyújtott igény elbírálása még csak folyamatban van, vagyis határozat még nem született, a munkáltató köteles fizetni. Bár itt is van azért kiskapu, ugyanis ha a munkaviszony megszűnése után kéri a dolgozó, hogy visszamenőleg 6 hónapra állapítsák meg a nyugdíját, a munkáltató nem követelheti vissza a más egyszer kifizetett összeget.

Végkielégítés mértéke

A kifizetett összeg a munkában eltöltött időtől függ. A törvény viszont mindössze annak minimális összegét határozza meg, ettől pozitív irányba, vagyis a munkavállaló javára el lehet térni. A munkaszerződésben a felek megállapodhatnak abban, hogy a munkában eltöltött időtől függetlenül is kap a dolgozó végkielégítést, de akár abban is, hogy a nyugdíjas munkavállaló is kapjon végkielégítést.


Az alkalmazott javára való eltérés esetén nem szükséges a megegyezést írásba foglalni, az elfogadható akkor is, ha szóban egyeznek meg a felek. Bár kérdéses, hogy ezt egy bírósági tárgyalás során hogyan bizonyítanák a felek.

Emelt összegű végkielégítés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vannak olyan dolgozók, akik a törvény szerint védett korban vannak, az esetükben az elbocsátáskor emelt összegű végkielégítést lehet csak kifizetni. Ennek az az indoka, hogy ha ebben a korban kerülnek ki a munkavállalók a munkaerő piacra, akkor lényegesen alacsonyabbak az esélyeik egy új munkahely találására, így meghosszabbodik a munka nélkül eltöltött idő.

A törvény szerint a végkielégítés mértéke 3 havi átlagkeresettel nő ha a dolgozót az öregségi nyugdíj, vagy a korkedvezményes öregségi nyugdíj előtti 5 éven belül bocsátják el. Az emelt összegű végkielégítés viszont csak egy alkalommal illeti meg a dolgozót, vagyis ha a nyugdíj előtti 5 éven belül vált munkahelyet, és az első helyen az emelt összeget kapta, akkor a második helyen már nem kérheti azt.

Munkavállaló rendkívüli felmondása

A Munka törvénykönyve szerint ha a munkavállaló rendkívüli felmondással szünteti meg a munkaviszonyát, akkor a munkáltató köteles megfizetni azt az összeget, ami a rendes felmondás esetén a felmondási idő alatt járna, és emellett a végkielégítést is. De ez problémásabb mint a munkáltató rendes felmondása, ugyanis ha a főnökség nem ismeri el a rendkívüli felmondás indokait, akkor bizony a dolgozónak pert kell indítania. Ráadásul a bizonyítási kötelezettség is a dolgozót terheli, ami viszont már nehezebb ügy.

Mikor kapjuk meg a pénzt?

A végkielégítés összegét legkésőbb a dolgozó utolsó munkában töltött napján kell kifizetni. Ha munkaviszony rendkívüli felmondással szűnik meg, akkor legkésőbb a bejelentéstől számított harmadik napon köteles kifizetni a munkaadó a végkielégítés összegét.

Ha valakit elbocsátanak a munkahelyéről, az sosem kellemes dolog, de ha már elég ideje dolgozik az adott vállalatnál, vagy a cég alapelvei szerint mindenkinek jár a végkielégítés, akkor az átmeneti időre, ameddig újra munkát talál a dolgozó, legalább valamekkora összeggel ki van segítve...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20