31 °C Budapest

Magyar munkaerő kerestetik az új EU-s tagállamokban

Pénzcentrum
2006. augusztus 29. 13:00

A magyarok legtöbbször még mindig a régi Európai Uniós tagállamokban keresnek munkát, ám nem is tudják, hogy milyen sok lehetőség lakozik az új tagállamokban is, csak mindenhol alapfeltétel az, hogy a jelentkezők jól beszéljenek idegen nyelveken, azon belül is leginkább angolul.

A magyarok legtöbbször még mindig a régi Európai Uniós tagállamokban keresnek munkát, ám nem is tudják, hogy milyen sok lehetőség lakozik az új tagállamokban is, csak mindenhol alapfeltétel az, hogy a jelentkezők jól beszéljenek idegen nyelveken, azon belül is leginkább angolul.

Németországban és Ausztriában leginkább felszolgálókat és szakmunkásokat keresnek. Németországban több hidraulikai üzembe is keresnek magyar munkásokat, nyugati szomszédunk viszont leginkább gyakornoki programokon keresztül ajánl munkát az oda látogatóknak. A korhatár 35 év, ám nem ez a legnagyobb probléma általában, hanem az, hogy a jelentkezők nyelvi kompetenciái nem felelnek meg a feltételeknek.

A Foglalkoztatási Hivatal szakértője szerint azonban ha a magyarok jobban tudnának nyelveket és flexibilisebbek lennének, akkor sokkal több lehetőségük lenne munkavállalásra az Európai Unióban. A britek statisztikája is ezt mutatja, hiszen a június végéig kiadott 447 ezer munkavállalási engedély közül fele csaknem lengyel és mindösszesen csak 13 ezer magyar van.

Az új tagállamokban szívesen fogadják a magyar munkaerőt, mint például Cipruson, ahol nemcsak szakmunkásokat, hanem diplomával rendelkezőket is keresnek, főleg biokémikusokat, gyógyszerészeket, mérnököket, informatikusokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


 

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?