Magyar munkaerő kerestetik az új EU-s tagállamokban

Pénzcentrum
2006. augusztus 29. 13:00

A magyarok legtöbbször még mindig a régi Európai Uniós tagállamokban keresnek munkát, ám nem is tudják, hogy milyen sok lehetőség lakozik az új tagállamokban is, csak mindenhol alapfeltétel az, hogy a jelentkezők jól beszéljenek idegen nyelveken, azon belül is leginkább angolul.

A magyarok legtöbbször még mindig a régi Európai Uniós tagállamokban keresnek munkát, ám nem is tudják, hogy milyen sok lehetőség lakozik az új tagállamokban is, csak mindenhol alapfeltétel az, hogy a jelentkezők jól beszéljenek idegen nyelveken, azon belül is leginkább angolul.

Németországban és Ausztriában leginkább felszolgálókat és szakmunkásokat keresnek. Németországban több hidraulikai üzembe is keresnek magyar munkásokat, nyugati szomszédunk viszont leginkább gyakornoki programokon keresztül ajánl munkát az oda látogatóknak. A korhatár 35 év, ám nem ez a legnagyobb probléma általában, hanem az, hogy a jelentkezők nyelvi kompetenciái nem felelnek meg a feltételeknek.

A Foglalkoztatási Hivatal szakértője szerint azonban ha a magyarok jobban tudnának nyelveket és flexibilisebbek lennének, akkor sokkal több lehetőségük lenne munkavállalásra az Európai Unióban. A britek statisztikája is ezt mutatja, hiszen a június végéig kiadott 447 ezer munkavállalási engedély közül fele csaknem lengyel és mindösszesen csak 13 ezer magyar van.

Az új tagállamokban szívesen fogadják a magyar munkaerőt, mint például Cipruson, ahol nemcsak szakmunkásokat, hanem diplomával rendelkezőket is keresnek, főleg biokémikusokat, gyógyszerészeket, mérnököket, informatikusokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


 

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?