1 °C Budapest

Vezetői állásra pályázol? - Az más...

Pénzcentrum
2006. június 16. 08:00

Régóta dolgozol már ugyanazon a munkahelyen, most azonban úgy érzed, ideje váltani? A számos, egy helyen eltöltött év (jó esetben) arra enged következtetni, hogy szépen haladtál felfelé a vállalati ranglétrán, ami pedig azt jelenti, ma már magasabb szintű pozícióra vágysz, mint évekkel ezelőtt, amikor jelenlegi cégednél kezdtél. Mindez azt is maga után vonja, hogy korántsem elég leporolni és felfrissíteni a régebbi önéletrajzot, újat kell írni, méghozzá másféleképpen. A következőkben a vezető állásokra pályázók önéletrajzaival szembeni követelményeket tekintjük át amerikai szakértők tanácsait idézve.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az első és leglátványosabb különbség egy pályakezdő és egy top menedzseri állásra pályázó önéletrajza között a terjedelem. Míg kezdetben sokak szerint tanácsos egy oldalba belesűríteni mondandónkat, addig egy igazi vezetői CV 2-3 oldalas is lehet, hiszen hitelt érdemlően be kell számolnunk eddigi eredményeinkről, melyek alkalmassá tesznek a megpályázott pozíció betöltésére.

A menedzseri önéletrajz esetében nem kell ragaszkodnunk olyan "aranyszabályokhoz", hogy egy bullet-ponthoz maximum 2 sor szöveg tartozhat, azt azonban nem árt figyelembe venni, hogy nagyon kevés olyan kaliberű vezető létezik, aki indokolhatón hosszabbra nyújthatja önéletrajzát 3 oldalnál.

Hasznos lehet, ha az általunk fontosnak vélt részletek egy csoportját külön részben, esetleg függelékben taglaljuk, hogy ne untassa az olvasót. Célszerű lehet a publikációk és projektek jegyzékét is elkülöníteni.

Az önéletrajz terjedelménél természetesen sokkal fontosabb szempont annak tartalma és meggyőző ereje. A következő 4 tipp segíthet a helyes felépítés megtalálásában:

Mutasd be korábbi munkahelyedet!

Mindenképpen be kell mutatni a céget, ahol korábban dolgoztunk és azon kihívásokat, melyekkel szembesültünk, hiszen az olvasó ezen háttér ismeretében tudja megítélni teljesítményünket.

A vállalattal kapcsolatban nem tanácsos általánosításokba, mellébeszélésbe bocsátkozni, többre vezet a tárgyilagos, konkrét bemutatás, mely egyben egyenességet sugall. (Senki sem szeretne magas pozícióban olyan embert alkalmazni, akiből úgy kell kihúzni a konkrétumokat...)

Tedd mérhetővé a teljesítményed!

Ahhoz, hogy hiteles legyen eredményeid bemutatása, elengedhetetlenül fontos, hogy precízen, ellenőrizhetően és számszerűsítve add meg őket. Ezen a szinten önmagában azt írni, hogy "jó kommunikációs képességgel rendelkezem", épp az állítás ellenkezőjéről árulkodik és komolytalanná teszi az önéletrajzot.

Fontos, hogy amikor állítunk valamit, adjunk egy benchmarkot, amihez mérni lehet az eredményünket: a vállalat árbevétele 30%-kal nőtt, miközben az iparági átlagos bővülés ebben az időszakban 10%-osra tehető.

Lehetünk persze kreatívak az összehasonlító szám kiválasztásakor (ez lehet például a céges tervben szereplő érték is), összességében azonban nem tudjuk és nem is érdemes esetleges gyenge teljesítményünket jó színben feltüntetni. (Magától értetődő módon a magasabb pozícióra jelentkezők által közölt adatoknak jobban utánanéznek, mint egy kezdő által leírtaknak, vezetői szinten ugyanis sokkal többe kerülhet az elhibázott kiválasztás...)

Az anekdotázás sem elvetendő...

Ezen a szinten szakértők szerint megengedett lehet a személyes hangvétel is, sőt egy-két anekdota bedobása hihetőbbé és életszerűbbé teheti az önéletrajzot.

A megfelelő üzleti sztorinak persze van mondanivalója, érdekes és illusztratív, nem csupán a hely kitöltésére szolgál! Érdemes lehet olyan helyzeteket bemutatni, amikor nehéz döntést kellet meghoznunk, mely végül (a számok alapján!) helyesnek bizonyult.

A jövőt se felejtsük ki!

Egy vezetőtől a múltbeli sikerek mellett a stratégiai látásmódot is elvárják, nem árt hát beleírni az önéletrajzba, hogy saját területünkön miben látunk lehetőséget, mit gondolunk, merre tart a piac és milyen tényezők befolyásolják a jövőbeli fejlődést.

Mielőtt tehát leporolnánk korábbi CV-nket, érdemes a fentieknek megfelelően elgondolkodni, miként írhatnánk egy újat, melynek alapján valóban érdemesnek tarthatnak egy magasabb pozíció betöltésére.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?