2020. szeptember 18. péntek Diána

Több napos leállás jön a magyar banknál: átutalni sem lehet majd


Több napos, rendszerszintű leállásra készül az MKB. Az ok egy nagyszabású átállás, mely előre láthatólag június 30. és július 4-e közötti időszakban fog megtörténni. Ebben az időszakban a bank szolgáltatásai meglehetősen korlátozottan lesznek elérhetőek, ami azt jelenti, hogy sem ügyet intézni, sem utalni nem lehet majd, sőt a fiókok is zárva lesznek.

Az MKB Bank hivatalos weboldalán tett közzé egy terjedelmes tájékoztatást, melyben felhívják ügyfeleik figyelmét arra, hogy egy nagyszabású rendszerátállás miatt várhatóan 2018. június 30. és július 4-e között a szolgáltatásaik csak meglehetősen korlátozottan lesznek elérhetőek.

A bank tájékoztatása szerint egyes szolgáltatásaik megszűnnek vagy átalakulnak, ezért bizonyos esetekben a szolgáltatási szerződések módosításai is szükségszerű lesz. Az MKB felhívja a figyelmet, hogy a módosítások az átállási időszakot követő első banki munkanapon lépnek majd hatályba. Fontos kiemelni, hogy a jelenlegi értesítés csupán tájékoztató jellegű, és a bank az átállás pontos időpontjáról az átállás előtt 15 nappal két országos napilapban és a www.mkb.hu weboldalon hirdetmény útján értesíti majd ügyfeleit.

Legfontosabb tudnivalók

Az átállás előtti második nap, várhatón 2018. június 28-án A Bank által forgalmazott, OTP Alapkezelő Zrt. által kezelt alapokra a 2018. június 28.-án adható az Átállást megelőzően utoljára megbízás.

Az átállás előtti nap, várhatóan 2018. június 29-én a bankfiókok egységesen 15:00-ig állnak majd az ügyfelek rendelkezésére. A fizetési megbízások tárgynapi feldolgozásra történő átvételének határideje nem változik, az a hatályos kondíciós listákban foglaltak szerint alakul. A végső benyújtási határidőt követően beérkezett fizetési megbízásokat a Bank a következő munkanapon átvettnek tekinti, melyek az átállási időszakot követően fognak teljesülni a korábbi tájékoztatásunknak és az Átállás után érvényes szabályoknak megfelelően.

Az MKB NetBANKár, MKB TeleBankár valamint MKB Mobilalkalmazás szolgáltatásokba belépni és ott tranzakciót lekérdezni, illetve megbízást benyújtani az Átállás előtti napon 17:45 percig van lehetőség.

Ezt követően az MKB NetBANKár valamint az MKB Mobilalkalmazás felülete nem lesz elérhető.

Átállási időszak, várhatóan 2018. június 30. - július 4.

Az átállás ideje alatt a bank működését biztosító háttérrendszerek nem üzemelnek majd, így 2018. június 30. és július 4. között banki ügyintézésre nem lesz mód.

Minden macerás lesz

Az Átállás időszakában ügyfeleink kizárólag bankkártyájukat és a letöltött, telepített MKB Mobilbank (MKB Pay) alkalmazást tudják használni, kizárólag vásárlásra és készpénzfelvételre. Az MKB Mobilbank alkalmazásban a regisztráció az Átállási időszakban nem fog működni.

Sem bankfiókjaink, sem elektronikus csatornáink (MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás) nem lesznek elérhetők, valamint megerősített telefonos ügyfélszolgálatunk tevékenységét is az információnyújtásra illetve a bankkártya letiltásának kezdeményezésére korlátozzuk, ezért kérjük

  • bankkártyával nem rendelkező ügyfeleinket, hogy gondoskodjanak előzetesen megfelelő mennyiségű készpénz felvételéről,
  • bankkártyával rendelkező ügyfeleink pedig arról, hogy a bankkártya fedezetéül szolgáló bankszámlán megfelelő összeg álljon rendelkezésre, valamint a bankkártyához kapcsolódó limitek is kellő mértékre legyenek beállítva. Az Átállás időszakában sem saját bankszámlák közötti átutalásra (átvezetésre), sem limitmódosításra nem lesz lehetőség. A bankkártya használat fedezeteként, a bankkártya fedezetéül szolgáló bankszámlának az átállás előtti utolsó munkanapi záró egyenlegét tekintjük.

Az Átállási időszakban sem kimenő, sem bejövő pénzforgalmat nem kezel majd a bank, kizárólag az esedékes betéthez kapcsolódó fordulónapok és lejáratok és az átállás időszakában esedékes, az egyenlő összegű (annuitásos) törlesztőrészlet számítási módszere alkalmazásával nyújtott hitelekhez kapcsolódó törlesztések elszámolása történik meg. Fedezethiány esetén az átállási időszakra esedékes és terhelt késedelmi kamatot jóváírjuk. Nem annuitásos hiteleknél az esedékesség az átállást követő első banki munkanap. Az átállási időszakra vonatkozó bejövő és kimenő tételek feldolgozása és elszámolása az átállást követő első banki munkanapon történik meg.

Az átállási időszakra vonatkozó tranzakciókat az Átállást követő időszakban előállított kivonat tartalmazza. Az átállási időszakban nem történik árfolyamjegyzés, ezen időszak alatt az Átállás előtti napon érvényes árfolyamot használjuk. Árfolyamjegyzés legközelebb az átállást követő első banki munkanapon lesz.

Az átállást követő időszak, várhatóan 2018. július 5-től a bankfiókok a megszokott nyitva tartás rend szerint várják majd az ügyfeleket. Az MKB NetBANKár és MKB TeleBANKár szolgáltatásba belépni és ott tranzakciót lekérdezni, illetve megbízást benyújtani az Átállást követő első banki munkanapon 7:00 órától lehetséges. Az MKB Mobilbank alkalmazás az Átállást követő harmadik naptól lesz elérhető.

(A borítókép illusztráció.)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.