Címke: mkb alapkezelő (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. október 24. 10:00

Lehet-e pénzt keresni a megtakarítási termékeken?

A Portfolio.hu szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Öngondoskodás Konferencia, amelyen bankok, biztosítók, alapkezelők és pénztárak részvételével az iparág legaktuálisabb kérdéseire keressük a válaszokat.

Pénzcentrum | 2012. október 29. 01:00

Hova megy a tőke az elhúzódó globális recesszióban?

A 2012-ben nyolcadik alkalommal megrendezendő Portfolio.hu Property Investment Forum a legfontosabb ingatlanszakmai konferencia Bécstől Moszkváig. A 65 előadót, 400 résztvevőt és 180 vállalatot felvonultató esemény a befektetők, a fejlesztők, a pénzügyi szakértők, a finanszírozók és a tanácsadók kedvenc találkozási fóruma.

Pénzcentrum | 2012. március 22. 12:04

Utolsó helyek a Portfolio.hu holnapi Biztosítási Konferenciájára

A természet és az időjárás kegyes volt a biztosítókhoz 2011-ben, a gazdaságpolitika azonban inkább a barátságtalanabb arcát mutatta feléjük. Felsorolni is nehéz a megtakarítási piacot érintő pozitív és negatív sokkokat: adó- és nyugdíjváltozásokhoz, frankerősödéshez és végtörlesztéshez, baleseti adóhoz és csökkenő belső kereslethez kell(ett) alkalmazkodniuk a szektor szereplőinek. Korántsem ez volt a teljes magyar biztosítási piac legsikeresebb esztendeje, de vajon mit tartogat 2012?

Pénzcentrum | 2012. február 9. 05:20

Utolsó helyek a Property Valuation 2012 konferencián!

Hogyan árazzák az ingatlanokat a befektetők, értékbecslők egy olyan világban, ahol naponta dőlnek meg korábban megkérdőjelezhetetlennek tűnt fundamentumok. Mi alakítja az ingatlanárakat a jelenlegi bizonytalan környezetben? Mit csinálnak a bankok a bedőlt projektekkel? Milyen segítséget nyújt az RICS az értékbecslőknek?

Pénzcentrum | 2011. augusztus 2. 04:44

Jön a reálhozam, Te mire költöd? Íme a legjobb ötletek

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők egy részének kezét szép summa ütheti heteken belül, és sokan (többnyire ugyanazok) a személyi jövedelemadózás átalakításával havonta is tudnak takarékoskodni. Fogyasztás helyett érdemes megtakarítani, de hova tegyük a pénzünket? A bankok és biztosítók válaszoltak.

Pénzcentrum | 2011. június 5. 07:25

Kamatadó-mentes befektetés, de nem ingyen

Mára szinte minden brókercégnél és banknál elérhető a tartós befektetési számla, melyekhez kapcsolódó legfontosabb díjakat alábbi cikkünkben részletezzük. Általánosságban elmondható, hogy a kondíciók megegyeznek a normál befektetési számláéval, sőt egyes szolgáltatók az első évben még kedvezményeket is adnak. A törvény által előírt minimális 25 000 forintos kezdő befizetésnél csak néhány esetben követlenek meg nagyobb mértékű kezdő lekötést.

Pénzcentrum | 2010. június 29. 12:48

Melyik bank mennyi bankadót fizet?

Mintegy százmilliárd forintot vonhat el a tíz legnagyobb magyarországi banktól a miniszterelnök által bejelentett, várhatóan a holnapi kormányülésen is terítékre kerülő bankadó. Bár a szektor szereplőivel folytatott tárgyalásokat hivatalosan nem zárták még le, úgy tudni, 0.38%-os lesz a kulcs a bankok körében, adóalapként pedig az egyszerűség kedvéért a tavaly év végi mérlegfőösszeget választják. A fentiek alapján már könnyen kiszámolható, melyik magyarországi bank mennyit fizethet.

Pénzcentrum | 2010. január 8. 13:40

Hol, mennyi az adómentes befektetés? - Itt a lista

Korábbi cikkünkben részletesen ismertettük a tartós befektetési számlával kapcsolatos tudnivalókat, most pedig a hazai szolgáltatók által felszámított díjakat vettük szemügyre. A termék egyelőre még csak néhány banknál és brókercégnél érhető el, de a közeljövőben többen is tervezik felvételét a termékpalettára. Általánosságban elmondható, hogy a kondíciók megegyeznek a normál befektetési számláéval, sőt egyes szolgáltatók az első évben még kedvezményeket is adnak. A termék minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvend majd, egyes pénzintézetek pedig már elkezdték a tbsz-re specializált termékek fejlesztését.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 22. 13:10

Biztos hozam, mérsékelt kockázat - Új tőke- és hozamvédett származtatott alap az MKB Banktól

A kockázatmentes befektetési eszközök teljesítményét jelentősen meghaladó hozam lehetőségét kínálja mérsékelt kockázatvállalás mellett az MKB Panoráma III. tőke- és hozamvédett származtatott alap. A hároméves futamidő első esztendejének végén 10 százalékos hozamot fizető alapba fektetők a harmadik év leteltével az amerikai, az európai és a japán tőkepiacok teljesítményéből részesedhetnek.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 18. 14:56

Kedvező hozam, magas likviditás, alacsony kockázat - új alap az MKB Banktól

A folyószámla hozzáférhetőségét a lekötött betétek magasabb hozamával ötvöző lehetőséggel színesíti befektetési palettáját az MKB Bank. Az MKB Euro Tőkevédett Likviditási Alap ideális választás azoknak, akik rövidtávon szeretnének stabil és folyamatos értéknövekedést elérni a befektetett tőke védelme mellett. A nyíltvégű alap 1 euró névértékű befektetési jegyeit az MKB Bank augusztus 13-a óta folyamatosan forgalmazza országos fiókhálózatában.