2019. május 23. csütörtök Dezső

Nem kell friss házasnak lenni a kedvezményes 10 millióhoz: újabb feltételek derültek ki


További részleteket árult el a házasok 10 milliós, kamattámogatott hiteléről Novák Katalin az InfoRádióban. Kiderült, mi kell az autótámogatáshoz.

A Portfolio beszámolója szerint Novák Katalin azt mondta, az igénylő házastársak legalább egyikének kell csak 3 éves biztosítotti jogviszonnyal rendelkeznie, ebbe pedig a felsőoktatási jogviszony is beleszámít. Emellett megismételte, hogy a nőnek 18-40 év közöttinek kell lennie, és legalább az egyik félnek ennek kell lennie az első házasságának.

Bár eddig a friss házasok hiteleként emlegették a konstrukciót, Novák most azt mondta, nem feltétel, hogy friss házasok legyenek, az sem, hogy ne legyen gyermekük.

Az államtitkár kifejtette, hogy július elseje után a bankoknál lehet majd igényelni a kamattámogatott hitelt, itt azonban csak formális hitelbírálat lesz, ahol a bankok az említett feltételeket mérlegelhetik. A kormány arra számít, hogy a gyermeket vállalók fogják felvenni a kölcsönt, mert

akinek nem lesz gyermeke, annak visszamenőleg és előretekintve is kamattámogatással együtt kell visszafizetnie a hitelt.

Azt is elmondta, hogy a Magyar Bankszövetséggel és ezen keresztül a magyar bankok szereplőivel is egyeztetnek, már most egy méltányos tárgyalási folyamaton vannak túl, de a bankok felmerülő költségeit megtérítik, az állam kezességvállalóként áll a hitelek mögött. Emellett kifejtette, hogy a három gyerek után járó újautó-támogatáshoz a meglévő gyermekeket is figyelembe lehet venni, gyakorlatilag minden olyan gyermeket, akire családi pótlékot lehet igénybe venni.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS