2021. március 2. kedd Lujza

Ennyiért gályáznak az egyszerű melósok a hazai autóipari óriásnál


Újabb résszel jelentkezik a Pénzcentrum sorozata, amelynek keretein belül Google keresési javaslatokat válaszolunk meg. Ezúttal azokat az ajánlatokat vettük górcső alá, melyeket a keresőmotor akkor dob fel, ha azt írjuk be, hogy "mennyit lehet keresni".

Amikor elkezdünk keresőszavakat begépelni a Google keresőjébe, a keresőmotor már megpróbálja kitalálni, hogy mire is akarunk majd rákeresni. Saját keresési történetünk, mások korábbi keresései és a már begépelt szavak alapján keresési javaslatokat mutat nekünk a cég, amik a keresőmező alatt jelennek meg.

A pénzügyi jellegű keresési töredékekre feldobott keresési javaslatokat rendszeresen megválaszoljuk a Pénzcentrumon, hogy neked már keresni se kelljen, ezeket a cikkeinket ide kattintva találod meg. Most a "mennyit lehet keresni" összetétel volt soron.


forrás: Google

Nézzük tehát, mivel, mennyit lehet szakítani.

"mennyit lehet keresni műkörmösként"

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hivatalos adatai szerint a manikűrösök, pedikűrösök (idetartoznak a műkörmösök is) bruttó keresete 2016-ban 138 171 forint volt, ugyanakkor két szempont is felmerül, amelyek miatt kétséges, hogy mennyire tükrözi ez az adat a valós helyzetet. Egy felől viszonylag ritka, hogy ilyen típusú szolgáltatásnál számlát kapjunk, ennek megfelelően a pénz egy része meg sem jelenik a hivatalos kimutatásokban, másrészt pedig sokan végzik ezt a tevékenységet vállalkozóként, amely adatok itt nem jelennek meg.

"mennyit lehet keresni tengizben"

Először is nézzük meg, hogy hol is van Tengíz.

Tengíz Kazakhsztánban van és azért lehet ez a Google keresési javaslatai között ilyen előkelő helyen, mert magyar-szovjet államközi szerződések értelmében még a nyolcvanas években jelentős magyar fejlesztés valósult meg a környéken, ami egyébként egy nagy olajmező. Magyarok ezrei azóta is előszeretettel dolgoznak a környék cégeiben. A Magyar Narancs 2012-es cikke hoz egy példát egy cégre, ahol a fizikai melósok 2200-2800 dollárt (mai árfolyamon 550 - 700 ezer forint), a mérnököknek pedig 2800-4000 dollárt (700 ezer - 1 millió forint) keresnek. Az adó 10 százalék, repjegyre, szállásra, étkezésre pedig nem kell költeni, ezeket mind a munkáltatók szokták állni.

"mennyit lehet keresni az aldiban"

Vagyonokat, akár havi bruttó 800 ezer fölött is. Ebben a cikkünkben olvashatsz erről bővebben.

"mennyit lehet keresni a bárdinál"

A Bárdi Autó Zrt. az egyik legnagyobb autóalkatrész-kereskedő hazánkban. A 2016. évi beszámolójuk szerint a vezetőket nem számolva 528 teljes állású alkalmazottjuk volt, akiknek a keresete összesen 1 891 876 000 forintot tett ki. Ebből tehát nem nehéz kiszámolni, hogy az átlagkereset ebben a körben bruttó 298 591 forint volt. A beszámolóban feltüntetett három vezető ennél jelentősen jobban keresett, az ő éves bruttójuk összesen 24 247 000 forint volt, ami havi szinten fejenként bruttó 673 527 forintnak felel meg.

"mennyit lehet keresni a pennyben"

A Napi.hu 2016-os riportja szerint raktárosként, betanított munkásként átlagosan nettó 200-250 ezer forintot lehet keresni, ha valaki minden munkanapon ledolgoz 12 órát. Későbbi sajtóinformációk szerint azóta volt már béremelés a Penny Marketben.

"mennyit lehet keresni Ausztriában"

Az osztrák kereseti lehetőségekkel sokat foglalkoztunk, szobalányként 1100 eurót, a Ldil-ben kezdőként 540-590 ezer forintot, síközpontokban felszolgálóként 1100 eurót, de sok orvos és nővér is nyugati szomszédunkat választja a jobb megélhetés érdekében.

"mennyit lehet keresni tőzsdézéssel"

Az attól függ, hogy milyen kockázatokat vállalsz be. Ami a legfontosabb, hogy csak olyan papírokba vagy pénzügyi eszközökbe szállj be, amiket értesz is, továbbá, hogy csak annyi pénzt kockáztass, amire nem lesz a közeli jövőben szükséged. Ez ugyanis lehetőséged ad arra, hogyha csökken a papírjaid ára, akkor kivárd, hogy újra nyerőben legyél.

"mennyit lehet keresni a lidlben"

2018. januári hirdetések alapján bruttó 209 és 242 ezer forint közötti bérezésű állások voltak elérhetők. Erre jön még rá utalvány is, mutatjuk, mi volt a helyzet a Blokkk.com gyűjtése alapján.

"mennyit lehet keresni a telekomnál"

A Telekom egy óriási multi, erre az általános kérdésre most mellőzzük a választ, nyilván rendkívül sok mindentől függ, főleg a betöltendő munkakörtől és a tapasztalattól. Mindenesetre azt fontos megjegyezni, hogy a multinacionális cégek jellemzően jobban fizetnek, mint a magyar kkv-k.

"mennyit lehet keresni az instagramon"

Az Instagramon a legtöbbet természetesen a tulajdonos, a Facebook tudja keresni, de ezen a linken elérhető egy kalkulátor, amely alapján megnézheted, hogy a te profiloddal mennyit tudnál keresni posztonként. Utána már csak olyan szervezeteket kell találni, akik nálad hirdetnének. A magyar sztárok profiljait beírogatva arra jutottunk, hogy egy-egy bejegyzést néhány tíz vagy néhány százezer forintért is eladhatnak. Fontos változó természetesen a követők száma illetve, hogy egy-egy bejegyzésüket hányan kommetlik vagy like-olják.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked