2020. november 25. szerda Katalin

Elemzők: ennyit bukhat az OTP a hiteltörlesztési moratórium miatt

  • MTI
  • 2020. május 6. szerda 20:01

A bank által készített elemzői konszenzus szerint az OTP Bank Nyrt. első negyedéves konszolidált korrigált adózott nyeresége az idén 68 milliárd forint lesz, 36 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél és 25 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál - közölte az OTP szerdán.

Az OTP csoport nemzetközi könyvviteli szabványok szerint (IFRS) készített első negyedéves kimutatását pénteken teszi közzé.
A korrekció nélküli negyedéves profitra a 14 elemző előrejelzése alapján számított konszenzus 32 milliárd forint, 68 százalékkal kevesebb az előző negyedévi és 55 százalékkal az egy évvel korábbinál.

Az elemzők úgy számoltak, hogy a hiteltörlesztési moratórium miatti veszteség 18,748 milliárd forintot tesz ki a negyedévben, a pénzügyi szervezetek különadója pedig 16,148 milliárd forinttal csökkenti az OTP csoport eredményét. A bankcsoport bevételeit a negyedévben 289 milliárd forintra becsülik, ami 5 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél, viszont 21 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit.

A működési költségeknél 156 milliárd forint a várakozás, ez az előző negyédévhez képest 5 százalékos csökkenés, az egy évvel korábbihoz képest pedig 19 százalékos emelkedés. Az OTP részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium szekciójában kereskednek. A papír szerdán 0,22 százalékos drágulással 9275 forinton zárt, az elmúlt egy évben legalacsonyabb ára 7865 forint, a legmagasabb 15 850 forint volt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS