2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Elárulta a Lidl, lehet-e majd autót lízingelni a hazai diszkontokban


Beszáll a német autólízing-piacra a Lidl - hozta le a magyar sajtó a hírt a napokban. Mivel itthon is igencsak pörög a gépjármű-piac, és a hozzá kötődő finanszírozási formák, így megkérdeztük a diszkontláncot, tervezik-e, hogy itthon is elindítják a szolgáltatást.

Az ország megjelölése nélküli címekkel söpört végig az elmúlt napokban a hír, hogy Németországban (!) beszáll az autólízing-piacra a Lidl. Sőt, a szolgáltatás nem is az egész országban elérhető, első körben Berlinben, Erfurtban és Halléban lehet beülni egy a diszkontnál lízingelt autóba. A Portfolio lapszemléje szerint a német ügyfelek kizárólag online, digitális formában adhatnak le rendelést.

Mint írták, az elérhető márkák száma nem túl bőséges: egyedül Fiat 500-at lehet bérelni, de azt több színben is.

Az autók 24, 36 és 48 hónapra lízingelhetők, 10-15 ezer kilométeres éves futásteljesítmény mellett. Ha valaki például 48 hónapra bérel egy 10 ezer kilométeres futásteljesítményű kocsit, akkor azt már havi 89 euróért, tehát mintegy 28 ezer forintért megkaphatja. Az elérhető autókra opcionális biztosítást, illetve téligumit is lehet kérni.

Itthon is lesz diszkont-lízing?

Mivel a legfrissebb hírek szerint idehaza is erőteljesen növekszik a lízingppiac (a magyar lízingcégek a magánszemélyek újautó-vásárlásait tavaly 43 milliárd forinttal finanszírozták, ami 53 százalékos emelkedésnek felel meg), így a hír kapcsán kíváncsiak voltunk, hogy a német diszkontlánc hazai leányvállalatánál is megjelenik-e a szolgáltatás. Nos, a válasz röviden, és tömören: NEM!

A Lidl Magyarország nem tervezi gépjármű kereskedelemmel foglalkozni hazánkban

- írta a Pénzcentrum megkeresésére a Lidl Magyarország.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS