2020. augusztus 12. szerda Klára

Államtitkár: vissza kellene állítani az 5 százalékos lakásáfat Budapesten

  • Népszava
  • 2020. január 15. szerda 16:00

Bizonyos városrészekben vissza kellene állítani a kedvezményes lakásáfát Fürjes Balázs szerint. Az államtitkár ugyanakkor elismerte, a javaslatáról biztosan lesz vita a kormányban. A kabinet korábban kijelentette, hogy a kedvezményes áfakulcs visszaállításáank nincsen realitása.

Bizonyos városrészekben vissza kellene állítani az 5 százalékos lakásáfát - mondta Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A Népszavának adott interjújában azonban hozzátette, hogy erről bitzosan lesznek vitái a kormányban. A kabinet ugyanis korábban kijelentette, hogy az alacsony áfa visszaállításának nincs realitása.

Az interjúban az államtitkár azzól is beszélt, programot indítana a rozsdaövezeti, lepusztult állami-önkormányzati területek felhasználására, és lengyel példára indítana egy bérlakásprogramot az átlagjövedelem körül keresők számára. Ugyanakkor szerinte még nagyon messze van, hogy ebből bármi is megvalósuljon, így első körben Fürjes csak javasolja, hogy mérjék fel a budapesti lakhatási helyzetet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.