2020. január 22. szerda Vince, Artúr

Államtitkár: vissza kellene állítani az 5 százalékos lakásáfat Budapesten

  • Népszava
  • 2020. január 15. szerda 16:00

Bizonyos városrészekben vissza kellene állítani a kedvezményes lakásáfát Fürjes Balázs szerint. Az államtitkár ugyanakkor elismerte, a javaslatáról biztosan lesz vita a kormányban. A kabinet korábban kijelentette, hogy a kedvezményes áfakulcs visszaállításáank nincsen realitása.

Bizonyos városrészekben vissza kellene állítani az 5 százalékos lakásáfát - mondta Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A Népszavának adott interjújában azonban hozzátette, hogy erről bitzosan lesznek vitái a kormányban. A kabinet ugyanis korábban kijelentette, hogy az alacsony áfa visszaállításának nincs realitása.

Az interjúban az államtitkár azzól is beszélt, programot indítana a rozsdaövezeti, lepusztult állami-önkormányzati területek felhasználására, és lengyel példára indítana egy bérlakásprogramot az átlagjövedelem körül keresők számára. Ugyanakkor szerinte még nagyon messze van, hogy ebből bármi is megvalósuljon, így első körben Fürjes csak javasolja, hogy mérjék fel a budapesti lakhatási helyzetet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS