20 °C Budapest
Male bank manager in suit and client shaking hands in bank branch window

Kamatplafon: újabb magyar bank lépett, óriási ajánlattal rukkoltak elő

2023. október 9. 16:15

A Gránit Banknál 7,14 százalékos éves kamattal - 7,50 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett - igényelhetnek piaci jelzáloghitelt a lakásvásárlást tervezők. A bank október 9-től az akció visszavonásáig további jelentős kedvezményeket ad, így például nem számít fel folyósítási jutalékot és a hitel folyósításakor visszatérít a hiteligényléshez kapcsolódó több egyszeri költséget. Ezen felül a piaci lakáshitel igénylését digitálisan benyújtók 10 ezer forint jóváírást kapnak a hitel folyósításakor.

A Gránit Bank csatlakozott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által ajánlott kamatplafonhoz és jelentősen csökkentette október 9-től az újonnan igényelt piaci lakáscélú hitelének teljes hiteldíjmutatóját és éves kamatát a lakosság számára. A 10 éves kamatperiódusú lakáshitelt 7,14 százalékos éves kamattal - 7,50 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett - nyújtja. A kamathoz semmilyen feltételt nem kell teljesíteni, így bárki számára elérhető, aki hitelképességét igazolja. Az korábbihoz képest az új kondíciókkal 20 éves futamidőre igényelt 12 millió forint esetén a törlesztésnél havonta közel 13 ezer forint a megtakarítás és több, mint 3 millió forinttal kevesebbet kell kifizetni  a teljes futamidő alatt.

A 10 éves kamatperiódusú jelzáloghitel eddig is a legnépszerűbb volt a Gránit Banknál. Az átárazással és a kondíciók egyszerűsítésével várhatóan jelentősen nőhet majd a hitelfelvétel, a kedvező kamatért cserébe ugyanis nem köt ki semmilyen feltételt a Bank, amivel még egyszerűbbé tette a hiteligénylést.

A lakáscélú hitel a Gránit Banknál - a piacon egyedülálló módon -  teljesen digitálisan igényelhető, a Bank honlapján elérhető Kalkulátorral akár 5 perc alatt elvégezhető a hitelfelvételhez szükséges előzetes hitelbírálat. A hiteligénylők digitális ügyfélfiókot regisztrálhatnak, melyen keresztül kényelmesen, otthonról is benyújthatják a hiteligénylésüket, és a folyamat minden lépésénél megkapják a szükséges szakértői segítséget telefonon, videóbankon vagy e-mailben.

A Bank csökkentette a szabad felhasználású hitelek kamatát is,  amelyet évi  8,64 százalékos kamattal 9,14 százalékos THM mellett lehet felvenni a piaci lakáshitelhez hasonló kedvezmények mellett. A támogatott lakáscélú hitelek feltételei nem változtak. A Bankmonitor ma korábban egy körépket is közzétett a THM-plafont bevezetett lakáshitelekről, ezt itt olvashatod el újra:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem