Male lawyer working with contract papers and wooden gavel on tabel in courtroom. justice and law ,attorney, court judge, concept.

Bagóért árverezték el a magyar színészlegenda házát: nagyon jól járt a licit nyertese

2023. január 21. 17:28

Elárverezték Szilágyi István egykori otthonát. A néhai színész és azóta szintén elhunyt felesége évekkel ezelőtt vettek fel jelzáloghitelt, amit nem tudtak fizetni. Az ingatlant és az adósságot fia, Péter örökölte, akit viszont életfogytiglanra ítéltek édesapja meggyilkolásáért, így nem tudja rendezni a tartozást. A szakértő szerint a vevő elég jutányos áron jutott hozzá a XVII. kerületi ingatlanhoz.

Véget ért a licit, elárverezték a 2020-ban elhunyt Szilágyi István házát, amelyen több tízmilliós adósság volt. A néhai színművész évekkel ezelőtt vett fel jelzáloghitelt feleségével, amelyet nem tudtak fizetni, így a tartozás közel 30 millió forintra rúgott már. Így a XVII. kerületi családi házuk végrehajtás alá került.

Szilágyi István 2020-ban hunyt el, saját fia ölte meg, 2021-ben pedig özvegye, Humenyánszky Jolán is elhunyt. Így az ingatlant és az adósságot Szilágyi Péter örökölte, aki viszont novemberben életfogytiglani börtönbüntetést kapott édesapja meggyilkolásáért - így pedig esélytelen, hogy rendezze az adósságot.

Így pedig a végrehajtó árverésre bocsátotta a romos ingatlant, amelynek első ránézésre kicsinek tűnhet az értéke, de a telek sokat ér, hiszen jó környéken van. A Blikk szerint a licit 27 millióról indult, a licitlépcső pedig 270 ezer forint volt. Szilágyi István egykori otthona végül 36 millió forintért kelt el, a licit nyertesének záros határidőn belül ki kell fizetnie a vételárat.

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint az árverés nyertese elég jutányos áron jutott hozzá az ingatlanhoz, csak a telek jóval többet ér 36 millió forintnál. A szomszédok emélik, hogy az új tulajdonos rendezi a viszonyokat, hamar lebontják a romos, jó ideje lakatlan házat, ahol már a rágcsálók is megtelepedtek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem