21 °C Budapest
Nem csak gyorsabb, zöldebb is az online bankolás: ilyen könnyű hitelhez is jutni

Nem csak gyorsabb, zöldebb is az online bankolás: ilyen könnyű hitelhez is jutni

2020. február 4. 20:32

Az MNB adatai alapján a 2018-as 48 százalékos volumenbővülés után, 2019-ben 23 százalékkal nőtt a személyi kölcsönök piaca. Ebbe az eredménybe nem számítanak bele a Babaváró kölcsön folyósítások. A még mindig bővülő piacon a tavalyi év első kilenc hónapjában az OTP Bank által kihelyezett új személyi kölcsönök* volumene meghaladta a 168 milliárd forintot. A hitelintézet 2020-ban a személyi kölcsön értékesítésben további, de mérsékeltebb emelkedésre számít. A bővülésben még nagyobb szerep juthat az online igénylési lehetőségnek.

Az előző években tapasztalt pozitív trend tavaly is folytatódott. Ismét bővült az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök összege. A 2018-as több mint 48 százalékos piaci volumenbővülést követően, tavaly 23 százalékkal nőtt a személyi kölcsönök piaca a Babaváró kölcsön nélkül. A hitelintézet a tavalyi év első kilenc hónapjában több mint 168 milliárd forintnyi új személyi kölcsönt folyósított. Az átlagosan igényelt hitelösszeg 1,6 millió forint volt, amely az előző év azonos időszakához képest 17 százalékos emelkedést jelent. Az OTP Banknál a fióki ügyintézés teljes átfutási ideje jelenleg 60 perc körül van, azaz átlagosan ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az igénylés után megérkezzen az összeg az ügyfél számlájára.

Az online folyamatoknak egyre nagyobb szerep jut 

A személyi kölcsön ügyintézés teljes folyamatát az OTP Bank digitalizálta elsőként Magyarországon, így a termék egy számítógép vagy laptop segítségével akár otthonról is igényelhető a nap 24 órájában, a hét minden napján. 2019 első kilenc hónapjában az online igényelt és folyósított kölcsönök összege meghaladta a 13 milliárd forintot az OTP Banknál. Így az előző év azonos időszakához képest 80 százalékkal több online személyi kölcsönt helyezett ki a hitelintézet. Az ebben az időszakban online szerződött átlagos hitelösszeg 880 ezer forint volt. Az OTP Bank az elmúlt évben átlagosan egy óra alatt folyósította az online igényelt összegeket az ügyfelek számára. 

Találd meg a legjobb személyi kölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

A személyi kölcsönt online igénylő OTP-s ügyfelek korát vizsgálva elmondható, hogy az igénylők átlagéletkora 36 év, és a 20 és 40 év közötti ügyfelek igénylik inkább ilyen módon a terméket. Az igénylők között a férfiak és nagyvárosokban lakók minimálisan felülreprezentáltak. 

A személyi kölcsön értékesítés bővülésében egyre nagyobb szerep juthat az egyszerűbb és kényelmesebb fióki és online folyamatoknak. Ezt alátámasztják az elmúlt évek eredményei is; az online igényelt személyi kölcsön értékesítési darabszámunk és volumenünk folyamatosan emelkedik. Ez az eredmény annak is köszönhető, hogy a terméket a megjelenése óta folyamatosan fejlesztjük és egyszerűsítjük - ezzel egyre több ügyfél számára elérhetővé téve a termék online verzióját. 2018 óta már azok az ügyfeleink is igényelhetik teljesen online a terméket, akiknek nem a bankhoz érkezik a jövedelmük

- mondta Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nemcsak online zöld 

A személyi kölcsön termék fokozott népszerűsége miatt az OTP Bank a fióki ügyintézést is digitalizálta évekkel ezelőtt. Ez egyrészt a háttérfolyamatokat érintette, másrészt a személyi kölcsön igénylése papírmentessé vált, köszönhetően a digitális aláírópadnak, amely az OTP Bank mindegyik fiókjában megtalálható. 

A digitális megoldással 2016 óta 145 tonnával kevesebb papírt kellett felhasználni a személyi kölcsön fióki ügyintézése során a hitelintézetnek, amely mintegy 2325 darab fa megmentését jelenti. Az OTP Bank a tavaly júliustól elérhető Babaváró kölcsön szerződéskötési folyamatát is digitalizálta, amelynek köszönhetően további 16 tonna papírt nem kellett kinyomtatni.

A személyi és Babaváró kölcsön igénylésén kívül a lakossági készpénztranzakciók és átutalások, a számlanyitási folyamat, valamint a betétlekötés is intézhető az aláírópadon. Az OTP Bank tervei szerint a jövőben további szerződéskötési folyamatokat digitalizál, amellyel tovább csökkenthető a fióki papírfelhasználás.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. július 5. 21:26
Az eddigi relatív békeévek után tombol az infláció. Eddig az emberek lenyelték a békát, hogy semmi k...
MEDIA1  |  2022. július 5. 17:37
Ennek keretében például az ATV műsorvezetői felbukkannak az Index műsoraiban, de az Index és az ATV...
Holdblog  |  2022. július 5. 15:59
Oroszország 1918 óta először csődöl be külföldi adóssága miatt. Az orosz pénzügyminiszter szerint cs...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?