13 °C Budapest

Nem csak gyorsabb, zöldebb is az online bankolás: ilyen könnyű hitelhez is jutni

2020. február 4. 20:32

Az MNB adatai alapján a 2018-as 48 százalékos volumenbővülés után, 2019-ben 23 százalékkal nőtt a személyi kölcsönök piaca. Ebbe az eredménybe nem számítanak bele a Babaváró kölcsön folyósítások. A még mindig bővülő piacon a tavalyi év első kilenc hónapjában az OTP Bank által kihelyezett új személyi kölcsönök* volumene meghaladta a 168 milliárd forintot. A hitelintézet 2020-ban a személyi kölcsön értékesítésben további, de mérsékeltebb emelkedésre számít. A bővülésben még nagyobb szerep juthat az online igénylési lehetőségnek.

Az előző években tapasztalt pozitív trend tavaly is folytatódott. Ismét bővült az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök összege. A 2018-as több mint 48 százalékos piaci volumenbővülést követően, tavaly 23 százalékkal nőtt a személyi kölcsönök piaca a Babaváró kölcsön nélkül. A hitelintézet a tavalyi év első kilenc hónapjában több mint 168 milliárd forintnyi új személyi kölcsönt folyósított. Az átlagosan igényelt hitelösszeg 1,6 millió forint volt, amely az előző év azonos időszakához képest 17 százalékos emelkedést jelent. Az OTP Banknál a fióki ügyintézés teljes átfutási ideje jelenleg 60 perc körül van, azaz átlagosan ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az igénylés után megérkezzen az összeg az ügyfél számlájára.

Az online folyamatoknak egyre nagyobb szerep jut 

A személyi kölcsön ügyintézés teljes folyamatát az OTP Bank digitalizálta elsőként Magyarországon, így a termék egy számítógép vagy laptop segítségével akár otthonról is igényelhető a nap 24 órájában, a hét minden napján. 2019 első kilenc hónapjában az online igényelt és folyósított kölcsönök összege meghaladta a 13 milliárd forintot az OTP Banknál. Így az előző év azonos időszakához képest 80 százalékkal több online személyi kölcsönt helyezett ki a hitelintézet. Az ebben az időszakban online szerződött átlagos hitelösszeg 880 ezer forint volt. Az OTP Bank az elmúlt évben átlagosan egy óra alatt folyósította az online igényelt összegeket az ügyfelek számára. 

Találd meg a legjobb személyi kölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

A személyi kölcsönt online igénylő OTP-s ügyfelek korát vizsgálva elmondható, hogy az igénylők átlagéletkora 36 év, és a 20 és 40 év közötti ügyfelek igénylik inkább ilyen módon a terméket. Az igénylők között a férfiak és nagyvárosokban lakók minimálisan felülreprezentáltak. 

A személyi kölcsön értékesítés bővülésében egyre nagyobb szerep juthat az egyszerűbb és kényelmesebb fióki és online folyamatoknak. Ezt alátámasztják az elmúlt évek eredményei is; az online igényelt személyi kölcsön értékesítési darabszámunk és volumenünk folyamatosan emelkedik. Ez az eredmény annak is köszönhető, hogy a terméket a megjelenése óta folyamatosan fejlesztjük és egyszerűsítjük - ezzel egyre több ügyfél számára elérhetővé téve a termék online verzióját. 2018 óta már azok az ügyfeleink is igényelhetik teljesen online a terméket, akiknek nem a bankhoz érkezik a jövedelmük

- mondta Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nemcsak online zöld 

A személyi kölcsön termék fokozott népszerűsége miatt az OTP Bank a fióki ügyintézést is digitalizálta évekkel ezelőtt. Ez egyrészt a háttérfolyamatokat érintette, másrészt a személyi kölcsön igénylése papírmentessé vált, köszönhetően a digitális aláírópadnak, amely az OTP Bank mindegyik fiókjában megtalálható. 

A digitális megoldással 2016 óta 145 tonnával kevesebb papírt kellett felhasználni a személyi kölcsön fióki ügyintézése során a hitelintézetnek, amely mintegy 2325 darab fa megmentését jelenti. Az OTP Bank a tavaly júliustól elérhető Babaváró kölcsön szerződéskötési folyamatát is digitalizálta, amelynek köszönhetően további 16 tonna papírt nem kellett kinyomtatni.

A személyi és Babaváró kölcsön igénylésén kívül a lakossági készpénztranzakciók és átutalások, a számlanyitási folyamat, valamint a betétlekötés is intézhető az aláírópadon. Az OTP Bank tervei szerint a jövőben további szerződéskötési folyamatokat digitalizál, amellyel tovább csökkenthető a fióki papírfelhasználás.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm