Nagyot szakíthat Hódi Pamela: így te is ingyenmilliókhoz juthatsz

Nagyot szakíthat Hódi Pamela: így te is ingyenmilliókhoz juthatsz

2019. június 30. 15:31

Gyerekvállaláson és családi házba költözésen gondolkodik Hódi Pamela. Mivel jelenlegi párja és ő együtt két gyermeket nevelnek, ha összeházasodnak, a harmadik gyerekkel immár a legszélesebb körű CSOK-támogatásra és hitelre lesz jogosult, illetve felvehetné a holnap induló babaváró hitelt is. Ehhez azonban egy feltételnek kéne megfelelniük.

Hódi Pamela és párja közös lakásba költöznek, hosszú távú céljaik között azonban egy családi ház szerepel - árulta el Hódi a Story magazinnak. A pár mindkét tagjának van már egy gyermeke, és azt is megtudhattuk, hogy közös gyermekben is gondolkodnak.

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Természetesen felvetődött a gyermekvállalás gondolata. Harmincéves vagyok, harmincöt éves koromig szeretnék újra szülni.

- mondta el a lapnak Hódi Pamela. A költözéssel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tudja, építkezzenek, vagy kész házat vegyenek. Azt is megtudtuk, hogy Hódi maga részéről nem bánná, ha házasságot kötnének, bár egyelőre a lánykérés a lap szerint még nem történt meg.

Ha összeházasodnának, zúdulna a nyakukba a pénz

Remek példa ez a holnap induló családtámogatási program egyes - sokat vitatott - elemeire. Ilyen például a babaváró hitel azon kikötése, amely szerint a feleknek házasságot kell kötniük az igényléshez, és egyben gyermeket is kell vállalni. 

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Ha ez megtörténne, Hódiék igényelhetnék a kamatmentes 10 milliót. Ha csak egy gyermekük születik, akkor azonban ebből nincs tőketartozás-elengedés, tehát a 10 milliót 20 év alat vissza kéne fizetne, 0,5 százalékos THM-mel. A babaváróba ugyanis nem számítanak bele a meglévő gyermekek.

Nem úgy a CSOK-esetén, amit - ha összeházasodnak - teljes összegben tudnának igényelni. Amennyiben egy gyermeket vállalnak, velük egy háztartásban már 3 gyermek élne, így 10 millió forintot kapnának lakásvásárlásra (ezt az összeget nem kell megtéríteni sem), valamint fix, 25 évig kamattámogatott hitelt igényelhetnének 15 milliós összegben. A CSOK igényelhető bejegyzett élettársi kapcsolat esetén is, a házasok azonban sokkal kedvezőbb feltételekkel igényelhetik (előre vállalt gyermekhez például házastársnak kell lenni).

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09