Luxus a tetőfokon: a vadászkastély és a dombház az elit-ingatlanpiac slágere

Luxus a tetőfokon: a vadászkastély és a dombház az elit-ingatlanpiac slágere

2019. március 30. 10:02

A jó idő beköszöntével erősödik az ingatlanpiaci kereslet. Több mint tízezer ingatlan cserél havonta tulajdonost, amelyek között szépszámmal akadnak különlegességek is, derül ki a Duna House közleményéből. Vadászkastélyt, borászatot és dombházat is vehetnek az érdeklődők, amelyeknél általában már nem az ingatlan ára, hanem az általa nyújtott életérzés és üzleti lehetőségek alapján döntenek a vásárlók.

A történelmi hangulatot keresők jónéhány kastély és villaépület közül válogathatnak. Ezek közül is érdemes kiemelni a tolna megyei Tamási Esterházy vadászkastélyt, amelyet 1770-ben építtetett Herceg Esterházy "Fényes" Miklós és két emeleten, 24 szobával és 1320 négyzetméterével várja leendő gazdáját, akinek közel 400 millió forintot kell fizetnie ezért a hangulatért. Kicsit újabb, de legalább ennyire érdekes a Dozzi villa története amit a XIX. század végén egy Dozzi József nevű olasz származású szalámigyáros építtetett családja részére nyaralónak. A szecessziós villa 569 négyzetméteres, 7 szobás és 550 millió forintért kínálja jelenlegi tulajdonosa.

A különleges, prémium ingatlanok esetében már nem az ár az elsődleges döntési tényező. Tipikusan életérzést és hangulatot keresnek az ilyen ingatlanok iránt érdeklődők, vagy esetlegesen üzleti lehetőséget látnak bennük

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője a különleges ingatlancsokor kapcsán.

Egy kastély vagy villa tökéletes választás a turizmus iránt érdeklődőknek, de egy borászat vagy biogazdaság megvásárlása is elsősorban üzleti döntés a vevők részéről.

Aki a történelem mellett a borokat is kedveli két nagyszerű ajánlat közül is választhat. A Mátrai borvidéken kínálnak megvásárlásra egy patinás borászatot teljes felszereléssel, a Tokaji borvidék iránt érdeklődők pedig egy teljes Borgalériát vásárolhatnak a településen. A Duna House Prime kínálatában találhatunk továbbá 36,6 hektáros birtokot biogazdasággal, amely gépek, termékek és a technológia átadásával együttesen kerülhet új tulajdonosához. Szintén természetközeli ingatlan a Gödöllő környékén elhelyezkedő lovasbirtok, amelyhez lovarda, lovászház és egy 200 négyzetméteres lakóingatlan tartozik, fürdőtóval és kerttel.

A "sima" lakóingatlanok között is bukkanhatunk különlegességekre, elég csak a pécsi, körpanorámás "víztorony" házra vagy épp az organikus gyöngyöstarjáni dombházra vetni egy-egy pillantást. Mindkét ingatlan 45 millió forintos ára, még az elérhető kategória.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?