28 °C Budapest
Itt a legális hiteltrükk: működik, havi 20 ezret is foghatsz a törlesztőn

Itt a legális hiteltrükk: működik, havi 20 ezret is foghatsz a törlesztőn

2019. február 18. 11:41

Számtalan felhasználási lehetősége van annak, aki jogosult a kormány 10 millió forintos kamatmentes hitelének felvételére. Nem csak azoknak nagy lehetőség, akik hitelfelvételnek gondolkodnak, de azoknak is, akik meglévő hitelükbe kívánnak betörleszteni. Ha azonban valaki most gondolkodik hitelfelvételen, annak is érdemes egy részét kamatmentes hitel formájában felvenni, amikor erre már lesz lehetőség. Mi most kiszámoltuk, hogy mennyit spórolhat az, aki hitelének egy részét az állami hitel formájában veszi fel.

A kormány kamatmentes hitele óriási lehetőség azoknak a fiatal házasoknak, akik gyerekvállaláson és lakásvásárláson gondolkodnak egyszerre. Akinek meglévő lakáshitele van, annak is nagyszerű megoldás lehet, a betörlesztéssel ugyanis rengeteg pénzt spórolhatunk, ahogy azt legutóbb kiszámoltuk. Viszont ha új hitelfelvételen gondolkodunk, akkor sem érdemes kihagyni a lehetőséget.

Azt nem tudjuk még, hogy a hitel jelzálogmentes lesz-e, az ugyanakkor már biztos, hogy a kihelyezést hitelbírálat előzi majd meg. Ez pedig azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a teljes hitelösszeget igényelni tudjuk, annak bizonyos feltételei lesznek. Érdemes lesz ugyanakkor élni vele, hiszen a kamatmentes konstrukciónál jelenleg nincs kedvezőbb termék a piacon.

Banki lakáshitelek egy helyen: használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Tegyük fel például, hogy az ifjú párnak 15 millió forint hitelösszegre van szüksége. Természetesen az egészet felvehetne egy összegben lakáshitelként, de akár egy részét fedezhetné a kamatmentes hitellel is. De nézzük meg, mennyivel is lenne kevesebb a törlesztőrészletük, ha utóbbi szerint járnának el.

A konkrét piaci ajánlatokhoz felütöttük a Pénzcentrum kalkulátorát. A 15 millió forintos hiteleket néztük meg 15 év futamidőre, emellett azt feltételeztük, hogy a hiteligénylő az adott bank ügyfelévé is válik egyben, valamint nettó 250 ezer forint feletti jövedelme van (ilyen feltételeknél a JTM szabályok miatt ez amúgyis szükséges). Ha a pár a Budapest Bank hitelét választaná, 4,47 százalék lenne a THM, és 120 189 forint lenne a havi törlesztő. A Raiffeisen termékével 113 602 forint lenne a törlesztő. az Erstét választva 114 290. A K&H-nál 115 902.

Mi most nem áruljuk el, hogy a pár melyik bank hitelét választotta, ezért a piaci ajánlatok átlagkamatával számolunk. Azt feltételezzük tehát, hogy hitelük 4,57 százalékkal kamatozik, a havi törlesztőjük ennek megfelelően 115 305 forint. Fix hitelről lévén szó, ez az összeg kitart a teljes futamidőre. Nézzük meg, mi történik, ha ennek egy részét, 10 millió forintot a kamatmentes hitelből fedezi.

Ebben az esetben azt tesszük fel, hogy az 10 millió forint futamideje is 15 év lesz. Emiatt már kezdetben is alacsonyabb lesz a törlesztő, ha a kombinált hitelt választja, hiszen így 93 990 forintot kell fizetnie minden hónapban. Ismételjük, ha nem kombinálta volna a hitelét, akkor ez 115 ezer forint lett volna.

Válogass a lakáshitelek között: használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ha a teljes visszafizetett összegeket nézzük, akkor az is látható, hogy mennyivel járt jobban a pár a kombinált hitellel. Amennyiben a hitelt teljes egészében piaci lakáshitel teszi ki, akkor 15 év alatt 20 millió 755 ezer forintott fizettek volna vissza a banknak, ha abban 10 millió forint lenne az Orbán-hitel aránya, akkor a teljes visszafizetendő 15 év alatt 16 millió 918 ezer forint lenne.

Amennyiben valaki jogosult a 10 millió forintra, és hitelfelvételen- valamint gyerekvállaláson gondolkodik, nem kérdés, hogy fel kell azt vennie. Az is egy fontos szempont, hogy az Orbán-hitel szabad felhasználású, így aztán abból akár a lakásfelújítást is fedezhetik.

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 11:48
Megérkeztek a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius 2022. július havi, a leglátogatot...
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 06:23
“Mit jelent az, hogy feltenni a blokkláncra?“ A blokklánc egy olyan manipulálhatatlan ad...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 11:21