2 °C Budapest

Ennyiért virítja a lóvét Dopeman: hitelezőnek állt a gengszterrapper

2018. november 23. 16:30

Ismét aktívan hirdeti magát a Dopehitel nevű hitelközvetítő, amelynek az egykori rapper, Dopeman a reklámarca (a tulajdonosi szerkeszetről nincs információnk - a szerk.).  A hitelközvetítő nem új szereplő a piacon, most azonban új ajánlatokkal tűntek fel, mi pedig megvizsgáltuk, hogy a rapper nevével fémjelzett hitleközvetítő termékei mennyire versenyképesek. Érdemes azonban óvatosnak lennünk, ha Dopehitelt igényelnénk, a termékre vonatkozó információk ugyanis csak nehezen fellelhetőek.

"Passzív BAR-lista? Nem probléma. Kézbe kapott jövedelem? Megoldjuk. Külföldi munkaviszony? Nem akadály. Jelzálog vagy céges hitel? Ha kell, kombináljuk is." - így hirdeti a hiteleket az egykori rapper, Pityinger László, azaz Dopeman. A közösségi oldalakon ismét aktív a rapper neve alatt futó hitelközvetítő cég (Dopehitel), amelynek működéséről már korábban is írtunk. Az egykori rapper a hirdetésben most azt ígéri, hogy a hitelezést jellemzően meggátoló tényezők (BAR- és KHR-lista) nem jelentenek akadályt.

A Dopehitel mindemellett jelzálog és céges hitelek professzionális ügyintézést is vállalja, előzetes költség nélkül, akár passzív KHR listával is. Hogy az ügyintézés valójában mit jelent, az nem derül ki a reklámvideóból, mindenesetre Dopeman azt ígéri, hogy akár egy nap alatt is "virítja a lóvét". A videót november 7-én töltötték fel, cikkünk megjelenésekor már közel 42 ezer megtekintésnél járt. A videó itt is megtekinthető:

A rapper neve alatt futó hitelközvetítő promóciója nem most indult, a Pénzcentrum már két éve megírta, hogy az ingatlanpiac és a póthajbiznisz mellett immár a pénzügyi szektort is megcélozta Pityinger. Akkor az alábbi konstrukcióban kínálta a hiteleket a Dopehitel:

  • Gyors jelzálog, személyi és céghitelek akár előzetes költségek nélkül!
  • Akár az ingatlan értékének 60-%áig felvehető , országosan igényelhető
  • BAR/KHR-lista esetén is van megoldás ha van ingatlan fedezet!
  • Átfutási idő: 2 hét
  • Szabad felhasználású hitel törlesztőrészlete milliónként 20 évre: 7100 Ft,-/hó THM: 6.2%, Kamat: 5.97%
  • Személyi hitel akár 1 nap alatt!! Feltétele: 1 éves munkaviszony, 75.000 Ft nettó jövedelem . Kizáró ok: aktív KHR/BAR lista.
  • Személyi hitel törlesztő részlete 1.000.000 Ft esetén 84 hó futamidővel: 20.430,- Ft / hó THM: 11-18,4%"

A 2016-os induláskor fel is hívtuk a megadott telefonszámot, de a rappert nem tudtuk elérni. A hitelpiac változására - úgy tűnik - a Dopehitel is reagált, a friss videóban ugyanis a rapper lényegesen könnyebb feltételekkel kínálja a pénzt. Így míg anno kizáró feltétel volt a KHR/BAR lista (leszámítva azt az esetet, ha az igénylőnek volt ingatlanfedezete), ma már nem az. A Pénzcentrum most ismét megnézte, hogy a cég egyes ajánlatainak mik a feltételei. Személyi hitel esetén például az alábbiakat találtuk a hitelközvetítő weboldalán, a Dopehitel.hu-oldalon:

  • Kamat: 6.9 - 12.9% THM: 8.8-14.66%
  • Példa: 1.000.000 Ft hitelösszeg 84 hónap futamidővel: 18.600 Ft/ hó-tól. A törlesztő részlet FIX, forint alapú.
  • 500.000 Ft és 9.900.000 Ft közötti kölcsönösszeg
  • rugalmas futamidő: 13-96 hónap
  • akár 1 napon belüli folyósítás!!

Ezekkel a feltételekkel juthatsz Dopehitelhez

A hitelfelvétel feltétele a 21 és 80 év közti életkor, minimum 3 hónapos munkaviszony, a minimálisan elfogadható jövedelem pedig havi nettó 75 ezer forint. Aktív HKR esetén már minimum nettó 120 ezer forint bankszámlára érkező jövedelem igazolása szükséges, a kiváltandó tartozás pedig nem haladhatja meg az 500 ezer forintot (ellenkező esetben adóstársra van szükség). A maximális kölcsön összege ebben az esetben 1 millió forint, amelyet magas, 22,35 - 25,5 százalékos THM-mel törleszthetünk. Az összeget kizárólag a HKR tartozás törlesztésére használhatjuk fel, a hitelügyintézés helye pedig kizárólag Budapest.

A hajdani rapper neve alatt futó közvetítőn keresztül akár szabadon felhasználható jelzáloghitelt is felvehetünk, amelyet 2,9-5,9 százalék közötti THM-mel vehetünk igénybe, összege pedig az ingatlan 70-80 százalékáig terjedhet (korábban ez 60% volt). A weboldala szerint az sem probléma, ha kis összegű végrehajtás van az ingatlanon. A futamidő minimum 1, maximum 25 év lehet, a minimális felvehető hitelösszeg 1 millió forint. Itt sem akadály a BAR-lista, bár ehhez egy nem BAR-listás adós bevonása is kötelező.

A weboldalon emellett találhatunk céghiteleket, valamint lakáshiteleket is, 50 millió forintig, 3-5-től 8 százalékig terjedő kamatokkal. Az itt talált információk szerint a BAR-lista szintén nem akadály.

Az sajnos nem derül ki a weboldalról, hogy a hitelközvetítő cég vajon a rapper saját vállalkozása-e, vagy Dopeman csak a nevét adja. Az iroda egy budapesti, ötödik kerületi ingatlanban található.

Kamu vagy versenyképes ajánlat?

Első ránézésre Dopeman ajánlatainak változásai követték a piaci trendeket, a személyi hitelek igénylési feltételeinek és kamatainak változása tekintetében legalábbis biztosan. A konstrukció legvonzóbb eleme minden bizonnyal a BAR-lista melletti igényelhetőség is, sokan aggódhatnak ugyanis korábbi bedőlt hiteleik miatt, félve attól, hogy nem juthatnak hitelhez. Annak kiderítéséhez, hogy a hitel költsége valójában mekkora, érdemes azt összevetni a piaci ajánlatokkal.

Mi most a Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megvizsgáltuk, hogy Dopeman személyi hitel ajánlata mennyire versenyképes. Ahhoz, hogy a hitel paramétereit megismerjük, konkrét ajánlatkéréssel kell az oldalhoz fordulni, egy esetben azonban feltüntették, hogy 1 millió forint személyi hitel felvétele esetén 18600 forint a törlesztő, amennyiben a futamidő 84 hónap. Ez alapján már könnyen kiszámoltuk a kamatot és a teljes visszafizetendő összeget, és két kattintással össze tudtuk azt hasonlítani a kalkulátorunkban megtalált ajánlatokkal.

Azt találtuk, hogy amennyiben rendelkezünk 250 ezer forint feletti nettó jövedelemmel, és vállaljuk, hogy az adott bank ügyfelévé válunk, szinte az összes bank ajánlata kedvezőbbnek tűnik. Dopeman (vagy a vele hirdető vállalat) ügyfelei ugyanakkor minden bizonnyal az alacsonyabb jövedelmű kategóriából kerülnek ki, akik ráadásul szívesebben folyamodnak hitelért közvetítőkön keresztül, így mi most megnéztük azokat az ajánlatokat is, amelyekhez nem kell nettó 250 ezer forintos jövedelem, és nem is szükséges azt az adott bankba utalni azt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amint az látható, ebben a kategóriában a rapper személyi hitelkonstrukciója versenyképesnek tűnik, bőven van azonban olyan ajánlat is, amely költsége ez alatt van, és amelyeket nyújtó bankok országos, sok esetben európai hálózattal rendelkeznek, ezáltal biztonságosabbnak is tekinthető az ő termékük.

A hitelfelvétel során legyünk rendkívül körültekintőek!

A hitelfelvétel nagyon felelős döntést igényel. A Pénzcentrum FELHÍVJA AZ OLVASÓK FIGYELMÉT, HOGY HITEL IGÉNYLÉSE SORÁN LEGYENEK RENDKÍVÜL KÖRÜLTEKINTŐEK, egy-egy rossz döntés negatív következményeit ugyanis akár hosszú éveken át viselhetik.

Amennyiben hitelre van szükséged, biztonságos módon igényelheted azt olyan partnerektől, amelyek évek óta tevékenykednek a piacon, és amelyek stabil háttere ismert. A Pénzcentrum azt javasolja, hogy a hitelfelvételek esetén informálódj előzetesen, kalkulátorunk segítségével pedig mi is sokat segíthetünk neked, hogy már akkor megtaláld a neked legmegfelelőbb hitelt, mielőtt még átlépnéd az adott bank fiókjának küszöbét.

A Dopehitel esetén a weboldalon nem találtuk meg, hogy a közvetítés melyik hitelintézet (vagy hitelintézetek) termékeire vonatkozik, ráadásul a konkrét feltételeket csupán személyes adataink megadása után kaphatunk - nem is informálódhatunk például az adott ajánlat kamatáról azelőtt, hogy kapcsolatba lépnénk velük.

Az egyetlen konkrét információt úgy tudjuk beszerezni, hogy a weboldalon feltüntetett példában a törlesztőből, futamidőből és a hitelösszegből kiszámoljuk a kamatot, abból pedig a visszafizetendő összeget. A legtöbb megbízható pénzintézet esetén mindezt már előzetesen könnyen elvégezheted, a Pénzcentrum kalkulátorának segítségével ráadásul a legtöbb bank ajánlatát egy helyen megtalálhatod.

A hitelfelvétellel kapcsolatos elővigyázatosságra az MNB is felhívja a figyelmet "Tájékoztató az eladósodás veszélyeiről" című pénzügyi navigátorában. A Jegybank ebben többek között azt is írja:

Egy ajánlat megkérdőjelezhető lehet, ha meglepően kecsegtető feltételeket tartalmaz,nem találunk - a névjegykártyán kívül - egyéb információt a közvetítőről, és nem tájékoztat előre írásban a felmerülő költségekről.

Mindenképp járjunk el tehát körültekintően, és a teljes információ birtokában válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbb hitelkonstrukciót!

(Borítókép - MTI Fotó: Kovács Tamás)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem