6 °C Budapest

Itt a legdrágábbak az új lakások: már a milliós négyzetméterár sem ritka

2018. szeptember 26. 15:02

Nem lassult a növekedés az újépítésű lakások piacán. 2018 szeptemberére a fővárosi beruházások száma elérte a 468-ot, míg a vidéki megyei jogú városok projektjeinek száma 490-re növekedett. Az értékesítettség is javult az előző év azonos időszakához képest: vidéken és a fővárosban egyaránt közel 48 százalék volt a leköthető újépítésű lakások aránya - derül egy friss elemzéséből.

Tovább bővül a fővárosi újépítésű lakások piaca: Budapesten jelenleg 468 beruházás van folyamatban, ami 22 projekttel jelent többet 2017 szeptemberéhez képest - derül ki az Otthon Centrum friss elemzéséből. Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetőjének elmondása szerint a felmérés időpontjában a beruházók 6630 lakást kínáltak megvételre a fővárosban.

A legtöbb projekt a XIII. kerületben épül, ahol 94 beruházásban hirdetnek eladó lakásokat, ez a megvalósítás különböző fázisában lévő fővárosi társasház projektek ötödét jelenti.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Budán kiemelkedő a III. kerület 52 folyamatban lévő beruházással, a pesti oldalon pedig Ferencváros (IX. Ferencváros (IX. kerület) és Zugló (XIV. kerület kerület) áll az élen 29-29 projekttel - teszi hozzá Soóki-Tóth Gábor. Ezen kívül az értékesítettség aránya is javult: míg tavaly szeptemberben a felmért lakáskínálat 57,7 százaléka, idén szeptemberben már csak 47,9 százaléka volt leköthető.

A fővároson belül széles skálán mozognak a különböző projektekben elérhető újépítésű lakások árai. Továbbra is az V., XIII., II. és I. kerületekben kell a legtöbbet fizetni egy négyzetméterért: itt átlagosnak számít az 1 millió forint fölötti négyzetméterár. Legolcsóbban a XXIII. kerületben juthatunk újépítésű ingatlanhoz, ahol átlagos árszint kicsivel 500 ezer forint alatt marad.
Még a fővárosi kínálatban is kiugróan magas az V. kerületben jellemző, 2 228 732 forintos árszint, amely több mint 700 ezer forinttal magasabb a második legdrágábbnak számító, XII. kerületi négyzetméteráraknál.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vidéki megyei jogú városok ingatlanpiacán sem állt meg a növekedés. A felmérés időpontjában az online piactereken elérhető 290 társasházi projektben összesen 8670 új lakás épült. A legtöbb beruházás Győrben, Debrecenben Pécsett és Szegeden ismert. Ezekben a városokban található az online hirdető-felületeken meghirdetett új lakás projektek 45,5 százaléka - mondja Soóki-Tóth Gábor. A legtöbb beruházás Győrben zajlik, ahol jövő év végéig 1560 lakás átadása várható. Ezt követi Debrecen és Szeged, ahol 1060 és 1020 új lakás építése zajlik.

A vidéki megyeszékhelyeken a fővárosival közel megegyező mértékű drágulás volt tapasztalható az elmúlt év során. Azonban az Otthon Centrum által közölt 435 ezer forintos átlagos négyzetméterár így is a budapesti érték fele. A vidéki megyei jogú városok közül a legmagasabb árfekvéssel egy győri projekt rendelkezik. A meghirdetett 820 ezer forintos négyzetméterár 4 és félszerese a legolcsóbb újépítésű lakásnak, amit a borsodi megyeszékhelyen, Miskolcon kínálnak megvételre.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm