14 °C Budapest

Meglépte a magyar bank: itt a kölcsön, amiből bárki vehet luxusautót

2018. július 3. 12:00

Fontos változtatásokkal indította a júliust az egyik legnagyobb magyarországi bank - szúrta ki a Pénzcentrum. Július 1-től ugyanis már gépjárművásárlásra is lehet igényelni a szóban forgó bank úgynevezett kiemelt személyi kölcsönét, de jelentős változás történt a maximálisan igényelhető hitelösszeg terén is.

Július 1-től jelentős változások történtek a K&H Bank személyi hiteleinél: egyrészt bővült a bank termékpalettája, másrészt a felvehető hitelösszegek felső határa is - bizonyos esetekben - megemelkedett. A kiemelt, magasabb jövedelmű ügyfelek részére kialakítottak egy külön, kifejezetten gépjármű vásárlására igényelhető lehetőséget, illetve külön termékek vannak az ingatlan vásárlására és felújítására kölcsönt igénylők számára.

A termékek átvariálásánál azonban fontosabb változás, hogy - ahogyan már említettük - a maximálisan igényelhető kölcsönösszegek felső határai is jelentősen megemelkedtek. Korábban csak 5 millió forint felvételére volt lehetőség - a magasabb jövedelmű, kiemelt ügyfelek esetében 7 millió volt a felső határ -, ám mostantól akár 10 millió forintot is igényelhetnek a bank ügyfelei, feltéve, hogy lakáscélt szeretnének megvalósítani. Ráadásul ezt az alacsonyabb jövedelmű, nem kiemelt ügyfelek is megtehetik, bár továbbra is magasabb kamatok mellett.

A gépjármű vásárlására kialakított termék felső összeghatára 8 millió forintnál lett meghúzva, tehát ez is jelentősen magasabb a korábbi plafonnál.

Ezek igen jelentős változásoknak tekinthetőek, hiszen sok bank korábban még 7 millió forintig sem ment el, amennyiben fedezetlen hitelről volt szó: sokáig 5 millió forint volt az igényelhető legmagasabb személyi kölcsön felső határa a bankok többségénél. Az emelések persze valahol érthetőek, hiszen az utóbbi években egyre több magyar vett fel hitelt, és ezek jelentős része nagyobb kiadásokra, többek között éppen lakásfelújításra vagy lakásvásárlására lett fordítva. Emellett azonban a fedezetes, ugyanakkor szabad felhasználású hiteleket felvétele nem vált újra népszerűvé.

Tehát nem annyira meglepő ez a folyamat, ráadásul a K&H Bank nem is úttörő ezen a téren, hiszen például a CIB Banknál és az Erste Banknál is 10 millió forintos a személyi hitelek maximálisan igényelhető felső határa. Ráadásul fix kamatozású hitelekről van szó, ami ekkora hitelösszegeknél már nem elhanyagolható szempont. Főleg most, amikor már elkezdtek elindulni a kamatok felfelé.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Finanszírozást keresel?

Természetesen nem a felvehető hitel maximális összege az egyetlen szempont, amikor hitelt választunk, hanem az egyéb kondíciók is, míg a legfontosabb kérdés az, hogy mennyi lesz a havi törlesztőrészlete a hitelnek. Az alábbiakban elvégeztünk egy számítást a Pénzcentrum kalkulátorával, hogy lássuk, mire számíthat az, aki ilyen magas összegű fedezetlen hitelt szeretne felvenni. A számítás során 7 millió forintos hitelösszeget és 7 éves futamidőt adtunk meg. Íme néhány az ajánlatok közül:

  • K&H Bank: 107 333 forintos törlesztőrészlet, 7,90 százalékos THM,
  • Erste Bank: 109 069 forintos törlesztő, 8,69 százalékos THM,
  • CIB Bank: 112 707 forintos törlesztőrészlet és 9.41 százalékos THM.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 20. 10:43
Az újság szeretett volna érdeklődni az Integritás Hatóság munkájáról, de egyelőre csak a kérdések el...
Bankmonitor  |  2023. március 20. 07:34
Nem kímélte a 2022-es év a nyugdíjpénztári befektetéseket: a szektornak tavaly 6,8 százalékos veszte...
Holdblog  |  2023. március 20. 06:22
A decentralizált közösségi média valósággal robbant az utóbbi hónapokban, úgy látszik, érettebb szak...
Kiszámoló  |  2023. március 17. 09:58
Lászlónak volt egy elfelejtett előfizetése, egy domain regisztráció, aminek a díja kétévente esedéke...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?