Sorban állás a bankfiókban? Ugyan! Sokan már így igényelnek hitelt

Sorban állás a bankfiókban? Ugyan! Sokan már így igényelnek hitelt

2017. december 3. 09:00

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján a személyi hitelek a lakossági hitelpiac egyik húzótermékévé váltak: 2017 első kilenc hónapjában 228,2 milliárd forint értékben kötöttek személyi kölcsön szerződéseket a magyar háztartások, ami 47 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Sokan pedig már nem a bankfiókban intézik az ügyeieket, van ennél egyszerűbb és praktikusabb megoldás is.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján a személyi hitelek a lakossági hitelpiac egyik húzótermékévé váltak: 2017 első kilenc hónapjában 228,2 milliárd forint értékben kötöttek személyi kölcsön szerződéseket a magyar háztartások, ami 47 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Ez annak tükrében különösen figyelemre méltó eredmény, hogy a teljes lakossági hitelpiac - a folyószámlahiteleket nem számítva - hozzávetőlegesen 30 százalékkal bővült az első három negyedévben 2016 azonos időszakához képest.

A CIB Bank személyi kölcsön terméke iránti jelentős érdeklődés a cég szerint részben annak köszönhető, hogy a bank meglévő ügyfelei már mobilapplikáción keresztül is igényelhetik a hitelt, és akár 7 percen belül a számlájukon lehet a kért összeg. A bank ügyfelei átlagosan egyébként másfél millió forint személyi kölcsönt igényelnek 4,5 éves futamidőre, és tizedük már él a mobilalkalmazáson keresztül elérhető hitelfelvétel lehetőségével.

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megnéztük, milyen opciók közül választhatunk, ha másfél millió forintot szeretnénk igényelni 4,5 éves futamidőre. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 11,02%), itt a havi törlesztőrészlet 35 046 forint, de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (THM 11,16%) ajánlata sem, ahol a havi törlesztő 34 601 forint. Emellett érdemes még megemlíteni az MKB Bankot, ahol a THM 11,47 százalék, a havi törlesztőrészlet pedig 34 577 forint, a CIB Banknál pedig 11,73 százalék a THM, és havonta 35 448 forintot kell fizetni. Az Erste Banknál a THM 15,79 százalék, és havi 37 589 forintos törlesztővel kell számolni, ha pedig a Cofidist választjuk, akkor 17,90 százalékos THM-mel és 39 600 forintos havi törlesztővel kell kalkulálni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. június 29. 21:59
Emlékszünk még, amikor a kormány ingyenessé tette a kéményseprést a lakosságnak? Nem, nem arra, hogy...
MEDIA1  |  2022. június 29. 18:04
A kormánypárti médiaholding lapjai holnap jelennek meg utoljára. Elbocsátásokra is sor kerül a Media...
Holdblog  |  2022. június 29. 09:59
A magyar jegybank elég határozottan lépett kedden, és üzenetet küldött a piac szereplőknek, hogy nem...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?