14 °C Budapest
Durván beindultak a kilakoltatások: 2 hónap alatt százak kerültek utcára

Durván beindultak a kilakoltatások: 2 hónap alatt százak kerültek utcára

2016. április 30. 15:07

Március elején lejárt a kilakoltatási moratórium, az elmúlt két hónapban 545 kilakoltatás történt - csaknem annyi, mint korábban egy év alatt.

A Magyar Nemzet a Magyar Bírósági Végrehajtó Karra hivatkozva azt írja, hogy a legtöbb esetben (255) bírósági határozat alapján lakoltattak ki tulajdonosokat, 244 esetben pedig bírósági végrehajtó árverezte el a lakást. De utcára került 39 önkényes lakásfoglaló is, és 6 olyan kilakoltatás is történt, ahol a bank eladta az ingatlant az adósa feje fölül.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke szerint a nagyszámú kilakoltatás annak köszönhető, hogy az elmúlt két évben a törvények és a moratóriumok védték a devizahiteleseket, a márciusban lejárt tiltás után pedig a végrehajtók sok leállított eljárást újraindítottak.

A testület szerint közel 15 ezer ingatlan vár árverésre, ebből 12 ezret már háromszor is kitűztek árverésre, de nem keltek el. Az Országos Bírósági Hivatal statisztikái szerint pedig mintegy 20 ezer le nem zárult devizahiteles ügy van országszerte a bíróságokon.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20