21 °C Budapest
Ezeken az egyetemeken vették fel a legtöbb hitelt a diákok

Ezeken az egyetemeken vették fel a legtöbb hitelt a diákok

2015. szeptember 18. 18:30

Az átlagos hitelösszegek állandósulni látszanak, idén is közel azonos összegeket vettek fel a diákok, mint tavaly. A Budapesti Gazdasági Főiskola ás a Szegedi Tudományegyetem az a két felsőoktatási intézmény, ahol a legnépszerűbb a diákhitel.

Bár az első hiteligénylési határidő véget ért, a hallgatói hitel felvételére egész évben folyamatosan lehetőség van. Alig egy hónap alatt 4137 új Diákhitel2 és 2505 új Diákhitel1 igénylési kérelem érkezett a Diákhitel Központhoz.

  • Az önköltséges hallgatók közül jelenleg minden ötödik rendelkezik diákhitellel, míg a szabad felhasználású hitellel rendelkező, még a folyósítási szakaszban lévő, azaz aktív egyetemista diákhitelesek száma meghaladta a 35 ezer főt.
  • A szabad felhasználású konstrukció esetében tanévkezdéskor összesen 321,3 millió forintot igényeltek a hallgatók, míg a Diákhitel2 esetében 1 079 millió forint összegben kérték az egyetemisták a pénzügyi segítséget.

Az átlagos hitelösszegek állandósulni látszanak, a tavalyi évhez képest csak elhanyagolható mértékben módosultak. A Diákhitel1 igényelt összegének a

2015/16-os tanév őszi szemeszterre vetített átlaga 225 ezer forint, Diákhitel2 esetében pedig 261 ezer forint.

Az új tanévben a kizárólag képzési költségekre fordítható, fix 2 százalékos, államilag kamattámogatott Diákhitel2-t legtöbben

  • a Budapesti Gazdasági Főiskolán,
  • a Budapesti Metropolitan Főiskolán
  • és a Szegedi Tudományegyetemen

folytatandó tanulmányaik finanszírozására igényelték. Míg az eddigi legkedvezőbb, 4,9 százalékos százalékos kamatú Diákhitel1

  • a Szegedi Tudományegyetem,
  • a Debreceni Egyetem és
  • az Eötvös Loránd Tudományegyetem

hallgatói között a legnépszerűbb.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az év elején hatályba lépett kormányrendelet-módosítás eredményeképpen a hallgatói hitelek 35 éves kor helyett már 40 éves korig kérhetők, akár 11 félévre is. Az igényelhető hitelösszegek változatlanok: Diákhitel1 esetében legfeljebb havi 50 ezer forint igényelhető, Diákhitel2 esetében a felvehető hitelösszeg a képzési költséghez igazodik.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 24. 06:16
Tudom, nagyon jól hangzik és trendi, hogy e-autója van valakinek, azonban látni kell, hogy a nagyobb...
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?