24 °C Budapest
Így verhet át az ügynök a hitelkiváltásnál

Így verhet át az ügynök a hitelkiváltásnál

2015. május 20. 10:32

Nem érdeke a hitelközvetítőknek a hitelkiváltás: piaci pletykák szerint van olyan ügynök is, aki fals információkkal igyekszik félrevezetni az ügyfeleket. Mivel a következő hónapokban nem jár az ügynököknek jutalék, így ne is számítsunk a segítségükre.

Piaci pletykák szerint a hitelközvetítők nem sietnek korábbi devizahiteles ügyfeleik segítségére a hitelkiváltásnál, sőt, néha fals információkkal látjákkel egykori klienseiket. A Pénzcentrumhoz eljutott több olyan észrevétel is, hogy a korábbi hiteligénylésben segítséget nyújtó (hogy pontosak legyünk, jutalékért segítséget nyújtó) ügynök azt tanácsolta, nem szabad elsietni a döntést, érdemes megvárni a nyár végét, ősz elejét a konstrukció kiválasztásával.

Ne hallgass arra az ügynökre, aki azt tanácsolja, bármeddig ráérsz a hitelkiváltással!

Hogy miért? A képlet egyszerű, az "egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal kapcsolatos kérdések rendezéséről" szóló törvény szerint:

A közvetítő a tartozás egészben vagy részben történő teljesítése érdekében nyújtott forintalapú fogyasztói kölcsönre vonatkozó pénzügyi szolgáltatás közvetítéséért díjazást nem jogosult érvényesíteni megbízójával szemben.

Tehát az ügynök csak a törvényben biztosított díjmentes hitelkiváltás ideje után számíthat jutalékra, addig gyakorlatilag ingyen dolgozik. Itt fontos megjegyezni, hogy egy jó ügynöknek természetesen nagyon fontos a kemény munkával felépített klientúrája, és nem hallgatja el ügyfelei elől a legfontosabb információkat.

Meddig élhetünk a díjmentes hitelkiváltással?

A hitelkiváltás lehetőségével alapvetően bármikor élhetünk, azonban a forintosított devizahiteleket most díjmentesen felmondhatjuk. Erre nagyjából 3 hónapunk van, ugyanis az elszámoló levelünk kézhezvételétől számított 31. napon módosul a szerződésünk, majd ettől kezdve 60 napot biztosít a törvény a díjmentes felmondásra. A felmondástól számítva 90 napunk van arra, hogy rendezzük a tartozásunkat a bank felé és megkössük az új szerződést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem érdemes azonban látatlanul felmondani a hitelünket, amíg nem biztos, hogy az új bankunk befogadja az ajánlatot. Ahhoz, hogy biztosak lehessünk ebben meg kell várni az előzetes hitelelbírálatot, ami általában nagyjából egy hetet vesz igénybe. Most viszont akár 100 ezer devizahiteles válthat bankot, így ez akár hosszabb ideig is eltarthat, ezért sem érdemes sokáig húzni a bankváltást.

Pénzcentrum vélemény
Mivel a tipikus, vagy átlagos adós nem létezik, ezért annak érheti meg a hitelkiváltással élni, akinek a most ajánlott kamatoknál legalább 1-1,5 százalékkal magasabbak a hitelkamatai.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 15:22
 Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhe...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?