Így verhet át az ügynök a hitelkiváltásnál

Így verhet át az ügynök a hitelkiváltásnál

2015. május 20. 10:32

Nem érdeke a hitelközvetítőknek a hitelkiváltás: piaci pletykák szerint van olyan ügynök is, aki fals információkkal igyekszik félrevezetni az ügyfeleket. Mivel a következő hónapokban nem jár az ügynököknek jutalék, így ne is számítsunk a segítségükre.

Piaci pletykák szerint a hitelközvetítők nem sietnek korábbi devizahiteles ügyfeleik segítségére a hitelkiváltásnál, sőt, néha fals információkkal látjákkel egykori klienseiket. A Pénzcentrumhoz eljutott több olyan észrevétel is, hogy a korábbi hiteligénylésben segítséget nyújtó (hogy pontosak legyünk, jutalékért segítséget nyújtó) ügynök azt tanácsolta, nem szabad elsietni a döntést, érdemes megvárni a nyár végét, ősz elejét a konstrukció kiválasztásával.

Ne hallgass arra az ügynökre, aki azt tanácsolja, bármeddig ráérsz a hitelkiváltással!

Hogy miért? A képlet egyszerű, az "egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal kapcsolatos kérdések rendezéséről" szóló törvény szerint:

A közvetítő a tartozás egészben vagy részben történő teljesítése érdekében nyújtott forintalapú fogyasztói kölcsönre vonatkozó pénzügyi szolgáltatás közvetítéséért díjazást nem jogosult érvényesíteni megbízójával szemben.

Tehát az ügynök csak a törvényben biztosított díjmentes hitelkiváltás ideje után számíthat jutalékra, addig gyakorlatilag ingyen dolgozik. Itt fontos megjegyezni, hogy egy jó ügynöknek természetesen nagyon fontos a kemény munkával felépített klientúrája, és nem hallgatja el ügyfelei elől a legfontosabb információkat.

Meddig élhetünk a díjmentes hitelkiváltással?

A hitelkiváltás lehetőségével alapvetően bármikor élhetünk, azonban a forintosított devizahiteleket most díjmentesen felmondhatjuk. Erre nagyjából 3 hónapunk van, ugyanis az elszámoló levelünk kézhezvételétől számított 31. napon módosul a szerződésünk, majd ettől kezdve 60 napot biztosít a törvény a díjmentes felmondásra. A felmondástól számítva 90 napunk van arra, hogy rendezzük a tartozásunkat a bank felé és megkössük az új szerződést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem érdemes azonban látatlanul felmondani a hitelünket, amíg nem biztos, hogy az új bankunk befogadja az ajánlatot. Ahhoz, hogy biztosak lehessünk ebben meg kell várni az előzetes hitelelbírálatot, ami általában nagyjából egy hetet vesz igénybe. Most viszont akár 100 ezer devizahiteles válthat bankot, így ez akár hosszabb ideig is eltarthat, ezért sem érdemes sokáig húzni a bankváltást.

Pénzcentrum vélemény
Mivel a tipikus, vagy átlagos adós nem létezik, ezért annak érheti meg a hitelkiváltással élni, akinek a most ajánlott kamatoknál legalább 1-1,5 százalékkal magasabbak a hitelkamatai.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?