5 °C Budapest

Sorok a bankfiókoknál: kártyájukat sem tudták használni

MTI
2015. február 26. 18:32

Kisebb sorok alakultak csak ki, folyamatosan vették fel az ügyfelek a DRB bankcsoporthoz tartozó négy bank fiókjaiban a számukra kifizethető 60 ezer forintot az MTI vidéki tudósítónak helyszíni jelentése szerint.

A bankfiókoknál sorban álló emberek elsősorban azt kifogásolták, hogy csak 60 ezer forintot kaphatnak meg, és bankkártyájukkal nem tudnak sem vásárolni, sem pénzt felvenni.

Csütörtök délután a DRB pécsi fiókjai előtt folyamatosan 20-30 ember várakozott. Az ügyfelek türelmesek voltak, atrocitás sehol nem történt.

A Fejér megyei Csákváron nem sokkal a zárás előtt 20-25 ember várt, az ügyfeleket tizesével engedték be, a pénztár a hivatalos nyitva tartáson túl is kiszolgálta az ügyfeleket. Délelőtt még sokkal nagyobb volt a sor. Sokan méltatlankodtak a 60 ezer forintos kifizetés miatt, egyebek mellett azért, mert minden megtakarításukat is itt tartották, illetve innen utaltak minden szolgáltatónak is.

Az MTI vidéki tudósítója délelőtt azt tapasztalta, hogy a Kaposvár környéki bankfiókok előtt általában 20-30 ember várt a nyitásra, nekik sorszámot osztottak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közölte, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. A felügyeleti biztosok kedden átvették az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodnak a megfelelő működésről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felügyeleti biztosok kezdeményezésére az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szerdára bankszünnapot rendelt el Buda-Cash Brókerházzal összefüggésbe hozható a DRB Bankcsoport valamennyi bankjánál: a BRB Buda Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is.

A bankcsoport fizetőképességi helyzete miatt az MNB 60 ezer forintra csökkentette a kifizethető betétek és más források - köztük a csoportos beszedési megbízások - együttes összegét csütörtöktől. Az ügyfelek kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel a pénzt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 3. 20:40
Az RTL péntek este a Fókusz című műsorában, majd nem sokkal később sajtóközleményben is megerősített...
Holdblog  |  2023. február 3. 14:41
Nem ritkán fordul elő, hogy egy baráti társaság vagy egy család külön városban vagy éppen országban...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 3. 11:53
Minden Top 10 lista összeállítása után végigpörgetem a teljes táblázatot pár szempont szerint: kik e...
KonyhaKontrolling  |  2023. február 3. 07:40
Sokszor találkozom ezzel a kijelentéssel, akár még közgazdász tollából is, de az első gondolatom min...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?