10 °C Budapest
Orbán: Januártól jöhet a fair bankok rendszere

Orbán: Januártól jöhet a fair bankok rendszere

Pénzcentrum
2014. szeptember 26. 08:39

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, hogy terveik szerint január elsejétől életbe lépne a fair bankokról szóló törvény.

Banki elszámoltatás

Ezúttal is megemlítette a miniszterelnök, hogy mindenki magának kell kiszámolja azt, hogy mekkora összeget kap vissza bankjától. Arra a felvetésre, hogy az intézkedés nem érinti-e kedvezőtlenül a teljes bankszektort, Orbán Viktor kifejtette: a magyar bankok gazdagok, tőkeerősek. Rendszeresen egyeztetek a Magyarországon működő külföldi bankok nemzetközi vezetőivel és ez alapján azt mondhatom, hogy ők azt szeretnék, hogy ennek a dolognak mielőbb legyen vége. Túl legyenek a forintosításon is.

Jön a fair bankrendszer

A péntek reggeli interjúban azt is megtudtuk, hogy csütörtökön kormányülés volt és itt a kormány meghallgatta az igazságügyi minisztert. Ezek szerint új törvényjavaslat jön a hitelekre vonatkozóan, ugyanis az látható, hogy mekkora kárt okoznak az egyoldalú kamatemelések, először az ügyfeleknek, majd a bankoknak, amikor vissza kell fizetniük - mondta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Orbán Viktor elmondása szerint az igazságügyi miniszter azt vállalta, hogy október végén a kormány elé terjeszti a tervezetet és ezt a kormány mielőbb benyújtja a parlamentnek, és a tervek szerint január elsején életbe is lépne a fair bankokról szóló törvény.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?