20 °C Budapest
Devizahitelesek: 7 tény az új törvényből - heti összefoglaló

Devizahitelesek: 7 tény az új törvényből - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. szeptember 21. 17:30

Hogyan válassz okosan lakáshitelt, mennyit kereshetsz a lakáskiadáson, vagy a felújításon, korszerűsítésen. Emellett ezen a héten is foglalkoztunk a devizahitelesekkel, az új törvénnyel, a devizaperekkel, a pénzvisszafizetéssel. A 38. hét hírei. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Ezen héten lakáshitel tematikus hét volt a Pénzcentrumon. Segítettünk a tudatos lakáshitel-felvételben. Bemutattuk a lakáspiac és a hitelpiac helyzetét, azt, hogy milyen hitelek vannak, ki vehet hitelt, és arról is beszéltünk, hogy megéri-e hitelből korszerűsíteni.

A tematikus hét cikkei:
Most vegyek fel lakáshitelt, vagy inkább várjak?
A lakáshitelek kamatszintjének történelmi mélypontja indokolná azt, hogy most vegyünk fel kölcsönt, azonban jövő év elejétől változik a szabályozói környezet. De vajon könnyebb lesz hitelt felvenni, vagy érdemes minél előbb belevágni az igénylési folyamatba?

Ennyit kaszálhatsz, ha kiadod a lakásod
Padlón vannak a lakásárak és a lakáshitelek kamatai is, emiatt érdemes lehet elgondolkodni befektetési célú ingatlanvásárláson. De mennyi hozamot hozhat egy jó helyen lévő, jól kiadható lakás?

Most vennél lakást? Ezt mindenképp tudnod kell
Az elmúlt időszakban nagy változáson ment keresztül a lakáshitelezés, mivel egyre többen választják a fixált törlesztőrészleteket, sőt, megjelent az első olyan banki konstrukció is, ami már húsz évre rögzíti a kölcsön kamatát. Összegyűjtöttük az előnyöket és a hátrányokat, megmutatjuk, mi alapján érdemes kiválasztani a nekünk megfelelő kamatperiódust.

A nyugdíjasoknak nem lehetetlen, de te vajon kaphatsz lakáshitelt?
Talán soha nem lehetett ilyen olcsón lakáshitelhez jutni, mint mostanában. Nem csoda, ha egyre többen gondolkoznak el rajta, hogy most vágjanak bele egy másik ház, lakás megvásárlásába vagy a meglévő felújításába. De vajon mennyi eséllyel kopogtathatnak a bankoknál például a GYES-en lévők? Kaphat-e lakáscélú hitelt egy nyugdíjas vagy az, aki minimálbérre van bejelentve?

Ezzel mindenképp számolj, mielőtt belevágsz a lakásfelújításba

A komplett felújítással akár 15 ezer forinttal több maradhat a zsebedben havonta.

 

A hét további hírei:

Devizahitelesek: 7 életbevágóan fontos apróság az új törvényből
A bankok elszámoltatásáról szóló törvénytervezetet részleteit péntek óta ismerjük. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, így kiderül, hogy mikor kapsz vissza pénzt, és az is, hogy mi a helyzet a végtörlesztőkkel és az árfolyamgátasakkal.

Újabb üzenet Orbántól a devizahiteleseknek
Orbán Viktor kormányfő mai beszédében a devizahitelesek megmentéséről beszélt. Szerinte mostantól beköszönthet a fair bankok korszaka, ezért lényeges, hogy végigvigyék a devizahitelesek megmentését.

Jön a nyugdíjemelés: mikor, mennyi?
Kiszivárgott néhány szám a 2015-ös magyar költségvetés tervezetéről: pár ezer forinttal a nyugdíjak is emelkednek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudtad a Túró Rudiról!
A Túró Rudi még akkor is megunhatatlan, ha a gyárban dolgozó munkások bármennyit falatozhatnak belőle minden munkanap során - tudtuk meg az egyik legnagyobb gyártótól, a Sole-Mizotól.

Devizahitelesek: így kapjátok vissza a pénzetek

A legtöbb olvasói levelet a devizahiteles visszatérítés idejéről és formájáról kapjuk. A pénteken benyújtott törvénytervezetben a visszatérítés formáját és azt is megismerhettük, hogyan és mikor kell elszámolni a bankoknak a pénzzel.

Az új forint titkai: miért kell pénzt cserélnünk valójában?

Az év egyik legfontosabb pénzügyi híre, hogy megújulnak a magyar bankjegyek. Izgalmas kérdés, hogy honnan tudják a szakemberek, mikor kell lecserélni egy ország bankjegyeit, mikor jön el a csere időpontja, és pontosan milyen biztonsági elemekkel kell "felszerelni" a pénzeket ahhoz, hogy igazán korszerűnek számítsanak.

A Pénzcentrum a Magyar Nemzeti Bank friss, Versenyben a technikával és a hamisítókkal című tanulmányából arra is keresi a választ, melyek azok az elemek, amelyek biztonságossá, rendkívül nehezen hamisíthatóvá teszik az új forintot.

Erre költhetsz több százezer forint támogatást: indul a pályázat
Az előrejelzések szerint szeptemberben már lehet energetikai támogatásokért pályázni. Ez azt jelenti, energiahatékony, alacsony fogyasztású háztartási gépekhez, fűtéskorszerűsítésre, vagy nyílászárócserére lehet támogatást kérni - derült ki Társasházi Háztartás és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete által rendezett konferencián.

Ebbe tényleg megéri tenni a pénzed - az állam is besegít

A Start-számla nyitásával segíthetjük gyermekeink életkezdését, megkönnyítve az első lakás vásárlását, vagy az egyetemi tanulmányokat. Mégis mekkora összeggel segíti az állam a takarékoskodást, és milyen kedvezményeket kapnak a Start-számlás ügyfelek?

Így vernek át a csomagolások: tényleg magyar a magyar?
Az elmúlt években látványosan megnőtt a magyar termékek népszerűsége a hazai vásárlók körében, ezért kerültek forgalomba a magyar eredetet, a jó minőségű hazai termékeket jelző, különféle magyarmárka-védjegyek, tanúsítványok.

A kassza után újabb cserére készülhetnek a boltosok
Jól állunk az egyérintéses/érintés nélküli kártyák és az elfogadóhelyek számában - a fejlődés következő nagy lépéseként minden bolti POS-terminált (azaz a bankkártyás fizetést lehetővé tevő eszközt) új típusúra kell cserélni. Igaz, erre van még néhány évük a boltosoknak.

Ezek a bankok küzdhetnek tovább a devizaperben
Egy héten belül lezárulnak a bankok devizahiteles perei az állammal szemben, már csak néhány olyan pénzintézet van, amiről még nem született ítélet első fokon. Vannak olyan hitelezők, akik kiharcolták, hogy elfogadja a bíróság a keresetüket, de kik ők, és mit értek el?

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?