28 °C Budapest

Devizahitelesek tüntetnek: van, aki bombának öltözött

Pénzcentrum
2014. június 20. 15:03

Bombának öltözött egy Budapesten tüntető devizahiteles. A konstrukció eltörlését, a károk megtérítését, és a felelősök megbüntetését követelik.

Az atv helyszíni riportja szerint devizahitelesek tüntetnek azoknál a XIII. kerületi bankfiókoknál, ahol januárban bomba robbant. Az "egésznapos banknevelést" a Facebookon hirdették meg; a devizahitelek eltörlését", "a károk megtérítését", és "a felelősök megbüntetését" követelik. Volt, aki jelképesen, bombának öltözött.

Mint ismert, Január 13-án, hétfőn reggel egy Budapest XIII., Lehel úti CIB Bank (és kisebb részben a szomszédos Budapest Bank) utcafronti bejárati oldalának egy része 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. Személyi sérülés nem történt. A környéken lakók hatalmas robajra ébredtek, a robbanás hangja több kerülettel arrébb is hallatszott: sokan mennydörgésszerű hangot hallottak, megszólalt több riasztó, néhány perccel később pedig rendőr-és tűzoltóautók hangja verte fel a hajnali csendet. Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre repítette, még délelőtt is üvegszilánkok borították az úttestet. A biztonsági kamerák felvételén is látható tettest azóta is keresik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?