0 °C Budapest

Vásárlási utalvánnyal kárpótol a leállásért az UniCredit

MTI
2012. november 18. 14:32

Összesen 21 millió euró értékben bocsát vásárlási utalványokat internetbank-felhasználói rendelkezésére a Bank Austria kárpótlásként az egyhetes üzemzavar miatt, amely több millió banki átutalás késedelmét okozta október végén-november elején.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A problémák az UniCredit Csoporthoz tartozó bank közlése szerint a teljes számítástechnikai rendszer cseréje során léptek fel. A zavartalan működés egy hét elteltével állt helyre. A bank a múlt héten már elnézést kért az ügyfelektől a kellemetlenségekért. Közlésük szerint noha az átállást előzőleg modellezték és tesztelték, a végrehajtás közben nem várt problémák léptek fel.

A mintegy 700 ezer felhasználó mindegyike 30 euró (mintegy 8 500 forint) értékű, meghatározott kereskedelmi üzletláncoknál beváltható utalványt vehet igénybe, amelyet a bank honlapjáról tölthetnek le. "Nemcsak minden formában bocsánatot kérünk a kellemetlenségekért, hanem ezzel is hozzá akarunk járulni a jóvátételükhöz" - fogalmazott Williband Cernko vezérigazgató.

Emellett a bank kártérítést ígért minden olyan többletköltségért, amelyek a késedelmes átutalások miatt keletkeztek az ügyfeleknél, így például késedelmi díjakért. Matthias Raftl szóvivő tájékoztatása szerint ezeknek az igényeknek az összegét egyelőre még nem tudták felbecsülni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06