13 °C Budapest

A teljes tranzakciós adót áthárítja az MKB

Pénzcentrum
2012. október 31. 18:16

Az MKB beépíti árazásába a teljes tranzakciós adót januártól. Az elektronikus pénzmozgásokból 0,2 százalékot vonnak le, a készpénzfelvételekből pedig 0,3 százalékot, derül ki a bank frissített hirdetményéből - közölte a bankráció.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Lesz sok követő

"Tájékoztatjuk, hogy 2013. január 1-től a lakossági banki fizetési műveletekre vonatkozó egyes díjtételek a pénzügyi tranzakciós illeték hatályba lépése miatt módosulnak. A változással kapcsolatban részletes tájékoztatást a 2012. november 1-én közzétételre kerülő Kamat- és Díjfeltételek fog tartalmazni".

Ilyen tartalmú emailt kaptak az elmúlt hetekben a Citibank ügyfelei. A legalább havi 150 000 forintos beérkező átutalás fejében néhány éve teljesen ingyenes bankszámlát kínál a pénzintézet, nincs számlavezetési, sem egyedi vagy rendszeres átutalási, sem csoportos beszedési megbízási, sem éves kártyadíj, továbbá ingyenes az ország valamennyi ATM-jéből korlátlan számú készpénzfelvétel, valamint havonta két külföldi készpénzfelvétel. A jó világ azonban most megszűnhet: az ügyfelek a levél nyomán arra számítanak, hogy jövő januártól vége lesz a teljesen ingyenes bankolásnak.

Hasonló jellegű üzenetet nem csak a Citibank ügyfelei kaptak, azt, hogy változások várhatók, már a Raiffeisen is jelezte, illetve az UniCredit már október közepén lépett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elvonást terhelik át

A bankok nincsenek könnyű helyzetben. Az októberben bejelentett két Matolcsy-csomag hatalmas terhet ró a szektorra: teljes összegben meghagyja a megfelezni ígért bankadót, és a korábban mondott 1 ezrelékesnél magasabb összegű, 2-3 ezrelékes tranzakciós illetéket (ismertebb nevén csekkadót) ró a pénzügyi műveletekre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?