1 °C Budapest

Népirtással vádolják a magyar bankokat

Pénzcentrum
2012. szeptember 5. 13:35

150 miskolci devizahiteles népirtással vádolja a bankokat. A Borsod Online beszámolója szerint már ennyien írták alá azt a petíciót, amely többek között népirtással, uzsora-bűncselekménnyel, csalással és tiltott szerencsejáték szervezésével vádolják a magyar hitelintézeteket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lap írása szerint a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy mit írnak alá. "Nekem az is elég, hogy benne van a hitel szó..." - válaszolta a riporter kérdésére egy épp a tollát előkapó férfi, és írta is alá az interneten is elérhető kiáltványt.

Forrás: Boon.hu


Eddig nem voltak túl sikeresek a perek

Magyarországon az utóbbi hónapokban több pert is indítottak a devizahitelesek bankjaik ellen, eddig kevés sikerrel: legtöbbször az elszámolási árfolyamot és a díjakat érintő kérdésekben adott nekik igazat a bíróság. A témával foglalkozó legutóbbi cikkünkben is egy hasonló perről számoltunk be, akkor egy OTP ügyfél nyert pert az elszámolási árfolyamok kérdésében.

Azok a perek sem jártak eddig sikerrel, melyek a kamatok kedvezőtlen módosítása miatt indultak a bankok ellen, erről is beszámoltunk korábbi cikkeinkben.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Pénzcentrum vélemény
A miskolci szerveződés sikerében épp a fentiek - és a vádak megkérdőjelezhetősége miatt - vélhetőleg kevés devizahitelesek hisz igazán, igaz, egy aláírással viszont minden indulatos adós könnyen támogat hasonló célokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?