4 °C Budapest

Közel 95 ezer végtörlesztő már 2011-ben letudta tartozását

Pénzcentrum
2012. január 5. 10:32

Tavaly összesen 94 337 végtörlesztést zártak le. Ezeknek nagy része megtakarításokból vagy baráti, családi kölcsönökből került kifizetésre, a végtörlesztésre folyósított hiteleknek a száma mindössze 16 865. Ennek jelentős részét, mintegy 4 864 darabot a takarékszövetkezetek folyósítottak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

Összesen 642 milliárd deviza hiteltől szabadult meg a lakosság december végéig, ami a teljes devizahitel állománynak több mint 10 százaléka. A 94 ezer darab végtörlesztőnek csak a kisebb része kért kölcsön pénzügyi intézménytől, 17 ezer darab végtörlesztő hitel került eddig folyósításra, ennek kisebbik, de a szektor méretéhez képest jelentős részét a szövetkezetek adták.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A folyósított hitelek száma ami leginkább nőhet a végtörlesztés végleges, február 28-as határidejéig. A még bent lévő, de pénzügyileg nem lezárt végtörlesztések száma akár jelentős mértékben is növelheti a most publikált adatokat. Jól látszik viszont már most is, hogy a végtörlesztést leginkább megtakarításból és baráti, családi kölcsönökből oldották meg az adósok. Hasonló lehetőség nélkül még sokan várnak egy újabb forinthitelre, vagy végleg lecsúsznak a végtörlesztésről. 

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26