19 °C Budapest

Végtörlesztés: egyre kevesebb a forinthitel

Pénzcentrum
2011. december 28. 14:24

A  K&H bank sem nyújt több forinthitelt végtörlesztésre, az FHB pedig január elsejei új hiteltermékéig idén már nem fogad be több hitelkérelmet. Ezzel tovább csökkent a kölcsönt nyújtó bankok listája. Több hitelintézet is a kapacitása határán van, miközben már alig egy hónapja maradt az ügyfeleknek, hogy megállapodjanak a bankjukkal.

A BankRáció.hu tapasztalatai alapján a legtöbben az első hónapban a Volksbank hiteleit választották és elvétve FHB-s és K&H-s hiteleket, majd ahogy az megemelte a kamatokat, egyre jobban előtérbe kerültek a fenti bankok is. Várható volt tehát, hogy hozzájuk is a sok igénylő miatt előbb utóbb elérik a kapacitásaik végét. Így akiknél már nem lehet új végtörlesztésre is felhasználható hiteligénylést beadni: Oberbank, KDB Bank, FHB (január 2-ig felfüggesztve), K&H, Aegon.


December 30-áig van lehetőség a végtörlesztési igény bejelentésére, január 31-éig viszont a hitelszelvényt is be kell tudni mutatni, mely igazolja, hogy a megfelelő összeg rendelkezésre is fog állni a végső, február 28-ai határidőre. Ennek hiányában a bank akár el is utasíthatja végtörlesztés igényünket.

Elemzés: Végtörlesztés vagy az új árfolyamrögzítés?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábbi elemzésünk tapasztalata, hogy a megnövekedett költségű forinthitelekkel már nem minden esetben éri meg kiváltani devizahitelünket. Az előreláthatólag 2012 elején beinduló új árfolyamrögzítés megfelelő alternatívát nyújthat azoknak is, akik nem rendelkeznek megtakarítással a mostani végtörlesztéshez.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?