17 °C Budapest

Jön a bolt, ahol ingyen vásárolhatsz; milliók fizetése csökken jövőre - heti hírösszefoglaló

2011. szeptember 18. 18:07

Országvédelmi terv és Országvédelmi Költségvetés: új fogalmakkal ismerkedhettünk meg a mögöttünk hagyott héten. A kormányzati bejelentések fontos változásokat hoznak életünkbe, a Pénzcentrum.hu ezeket mutatta be olvasóinak az elmúlt napokban. És volt persze politikusi frankhitel, ingyenes vásárlás, valamint a lakások eladásáról szóló szabályozás változása is. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, 2011. 37. hetében. A teljes írás elolvasásához kattints a cikk címére!

Így kapunk hitelt ezentúl: a kormány már döntött
Orbán Viktor hétfői beszédében elejtett néhány információt a devizahitelek végtörlesztésének feltételeiről. A beszéd tartalmazott még további részleteket a jelzáloghitelek esetleges változásairól, amiket nagyrészt már a bankok is rég vártak.

Újabb pofon a bankoknak: ez lehet a személyi kölcsönök veszte

Nagymértékben vissza szeretné szorítani a kormány az uzsorakamatok terjedését. Javaslata szerint a hitelek THM-jét 30 százalékban maximalizálnák, amivel a bankok is nagy bajba kerülhetnek. Az uzsorások viszont csak ügyfelekhez juthatnak, sokan szorulhatnak ki ugyanis a banki hitelek piacáról.

Hová csap az adóhatóság? Te is beleszaladhatsz
Vétlen adózók lehetnek az áldozatai a nagy áfabehajtási tervnek. Az adóhatóság adó-megállapítási gyakorlata során ugyanis esetenként önkényesen felülírja a jogszabályokat, s nem a valódi csalókon csattan az ostor - állítja tapasztalatai alapján Angyal József okleveles adószakértő.

Milliárdos áfacsalások nyomában: az össznépi játék végnapjai?

Fordított áfafizetéssel szeretne gátat vetni az agráriumban elburjánzó áfacsalásra szakosodott vállalkozások tevékenységének a kormány. Ennek talán vége lesz, ám a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban lassan elviselhetetlen méreteket öltő feketegazdaságot a fordított áfafizetéssel sem lehet felszámolni.

Aki havi 20 milliót kaszál az egykulcsos adóval
Több mint 1 milliárd forintot is lehet ma Magyarországon munkaviszonyból keresni. A tavalyi évre a legnagyobb adózó 1,4 milliárd forint összevont bruttó jövedelmet vallott be, szemben a 2009. évi 1,2 milliárd forintos topkeresettel.

Kósa Lajos hatalmas frankhitele: tízmilliót spórol a kormány ötletével
Jó hír lehet a megtakarítással rendelkező politikusainknak is a 180 frankos, illetve 250 eurós árfolyamon való végtörlesztés lehetősége. Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő 11 millió forintot spórolhat pártja javaslatával.

Minden drágul, áfát emel a kormány
Matolcsy György gazdasági miniszter bejelentette: a kormány jövőre 2 százalékkal, 25-ről 27 százalékra emeli az általános fogyasztási adót. Járulékemelkedés is jöhet, az adójóváírás megszűnik.

Milliók fizetése csökkenhet jövőre - Jön a 93 ezres minimálbér?

Jövőre is a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát. A legkisebb jövedelmekből havonta nettó 9-10 ezer forinttal kevesebb marad jövőre, mint az idén. Bruttó 210 ezer forintos keresetig mindenki rosszul jár, ha jövőre nem kap fizetésemelést. Három gyermek esetén még a havi 500 ezer forintos jövedelműek nettó keresete is csökken. A minimálbért a jelenlegi 78 ezer forintról havi 93 ezer forintra kellene emelni jövőre ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jön a bolt, ahol ingyen vásárolhatsz - Budapesten is
"Az ingyenes vásárlás Mekkája" - ezzela szlogennel hirdeti magát az a vállalkozás, ami -elvileg- másfél hónap múlva nyitja meg kapuit a pesti belvárosban. A Sample Central nevű üzlet lényege, hogy a vevők pénz helyett a véleményükkel fizetnek - ezért a gyártóktól ingyenes termékeket, mintákat kapnak.

Jövőre már csak így adhatod el a lakásod
A jövő évtől mélyen a pénztárcájába nyúlhat az, aki eladná, vagy hosszabb távra kiadná ingatlanát. 2012-től ugyanis kötelezővé válik a már meglévő épületek esetén is az energetikai tanúsítvány elkészítése, mely akár 100 ezer forintjába is kerülhet a tulajdonosoknak. Az alacsonyabb besorolás ugyanakkor nagymértékben csökkentheti az ingatlan értékét, valamint megnehezítheti az eladhatóságát is.

Gondoltad volna? Így is lehet lakást venni

Bár nem annyira ismert, mégis egyre nagyobb divatja van annak, hogy a beruházók úgy próbálják meg a nyakukon maradt újépítésű ingatlanokat értékesíteni, hogy bérleményként kipróbálásra ajánlják a lakásokat. A konstrukció attól igazán különleges, hogy az évek alatt befizetett lakbért a beruházó vételárrészként könyveli el. Bár kétségtelen, hogy csábítóan hangzik ez az alternatíva, ugyanakkor vannak árnyoldalai is a vevő és a beruházó szemszögéből egyaránt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 09:59
Perintfalvi Rita katolikus teológus immár jogerősen is sajtópert nyert a Mandiner című, a kormánypár...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm