29 °C Budapest

Jön a bolt, ahol ingyen vásárolhatsz; milliók fizetése csökken jövőre - heti hírösszefoglaló

2011. szeptember 18. 18:07

Országvédelmi terv és Országvédelmi Költségvetés: új fogalmakkal ismerkedhettünk meg a mögöttünk hagyott héten. A kormányzati bejelentések fontos változásokat hoznak életünkbe, a Pénzcentrum.hu ezeket mutatta be olvasóinak az elmúlt napokban. És volt persze politikusi frankhitel, ingyenes vásárlás, valamint a lakások eladásáról szóló szabályozás változása is. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, 2011. 37. hetében. A teljes írás elolvasásához kattints a cikk címére!

Így kapunk hitelt ezentúl: a kormány már döntött
Orbán Viktor hétfői beszédében elejtett néhány információt a devizahitelek végtörlesztésének feltételeiről. A beszéd tartalmazott még további részleteket a jelzáloghitelek esetleges változásairól, amiket nagyrészt már a bankok is rég vártak.

Újabb pofon a bankoknak: ez lehet a személyi kölcsönök veszte

Nagymértékben vissza szeretné szorítani a kormány az uzsorakamatok terjedését. Javaslata szerint a hitelek THM-jét 30 százalékban maximalizálnák, amivel a bankok is nagy bajba kerülhetnek. Az uzsorások viszont csak ügyfelekhez juthatnak, sokan szorulhatnak ki ugyanis a banki hitelek piacáról.

Hová csap az adóhatóság? Te is beleszaladhatsz
Vétlen adózók lehetnek az áldozatai a nagy áfabehajtási tervnek. Az adóhatóság adó-megállapítási gyakorlata során ugyanis esetenként önkényesen felülírja a jogszabályokat, s nem a valódi csalókon csattan az ostor - állítja tapasztalatai alapján Angyal József okleveles adószakértő.

Milliárdos áfacsalások nyomában: az össznépi játék végnapjai?

Fordított áfafizetéssel szeretne gátat vetni az agráriumban elburjánzó áfacsalásra szakosodott vállalkozások tevékenységének a kormány. Ennek talán vége lesz, ám a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban lassan elviselhetetlen méreteket öltő feketegazdaságot a fordított áfafizetéssel sem lehet felszámolni.

Aki havi 20 milliót kaszál az egykulcsos adóval
Több mint 1 milliárd forintot is lehet ma Magyarországon munkaviszonyból keresni. A tavalyi évre a legnagyobb adózó 1,4 milliárd forint összevont bruttó jövedelmet vallott be, szemben a 2009. évi 1,2 milliárd forintos topkeresettel.

Kósa Lajos hatalmas frankhitele: tízmilliót spórol a kormány ötletével
Jó hír lehet a megtakarítással rendelkező politikusainknak is a 180 frankos, illetve 250 eurós árfolyamon való végtörlesztés lehetősége. Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő 11 millió forintot spórolhat pártja javaslatával.

Minden drágul, áfát emel a kormány
Matolcsy György gazdasági miniszter bejelentette: a kormány jövőre 2 százalékkal, 25-ről 27 százalékra emeli az általános fogyasztási adót. Járulékemelkedés is jöhet, az adójóváírás megszűnik.

Milliók fizetése csökkenhet jövőre - Jön a 93 ezres minimálbér?

Jövőre is a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát. A legkisebb jövedelmekből havonta nettó 9-10 ezer forinttal kevesebb marad jövőre, mint az idén. Bruttó 210 ezer forintos keresetig mindenki rosszul jár, ha jövőre nem kap fizetésemelést. Három gyermek esetén még a havi 500 ezer forintos jövedelműek nettó keresete is csökken. A minimálbért a jelenlegi 78 ezer forintról havi 93 ezer forintra kellene emelni jövőre ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jön a bolt, ahol ingyen vásárolhatsz - Budapesten is
"Az ingyenes vásárlás Mekkája" - ezzela szlogennel hirdeti magát az a vállalkozás, ami -elvileg- másfél hónap múlva nyitja meg kapuit a pesti belvárosban. A Sample Central nevű üzlet lényege, hogy a vevők pénz helyett a véleményükkel fizetnek - ezért a gyártóktól ingyenes termékeket, mintákat kapnak.

Jövőre már csak így adhatod el a lakásod
A jövő évtől mélyen a pénztárcájába nyúlhat az, aki eladná, vagy hosszabb távra kiadná ingatlanát. 2012-től ugyanis kötelezővé válik a már meglévő épületek esetén is az energetikai tanúsítvány elkészítése, mely akár 100 ezer forintjába is kerülhet a tulajdonosoknak. Az alacsonyabb besorolás ugyanakkor nagymértékben csökkentheti az ingatlan értékét, valamint megnehezítheti az eladhatóságát is.

Gondoltad volna? Így is lehet lakást venni

Bár nem annyira ismert, mégis egyre nagyobb divatja van annak, hogy a beruházók úgy próbálják meg a nyakukon maradt újépítésű ingatlanokat értékesíteni, hogy bérleményként kipróbálásra ajánlják a lakásokat. A konstrukció attól igazán különleges, hogy az évek alatt befizetett lakbért a beruházó vételárrészként könyveli el. Bár kétségtelen, hogy csábítóan hangzik ez az alternatíva, ugyanakkor vannak árnyoldalai is a vevő és a beruházó szemszögéből egyaránt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
MEDIA1  |  2022. május 16. 12:26
Nem Svájc az első ország, ahol hasonló döntés született.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?