4 °C Budapest

Alföldi Róbert negyedmilliós rezsitartozása: fél éve nem fizet

2011. szeptember 17. 11:06

Lázadnak szomszédjai Alföldi Róbert ellen. A Nemzeti Színház igazgatója ugyanis több mint fél éve nem fizeti a közös költséget és a társasház közös helyisége után a bérleti díj rá eső részét. Tartozása mostanra 200 ezer forintra duzzadt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az őrjöngő szomszédok a Blikknek elmondták, nem ez az első eset, hogy a színész adósságot halmozott fel. Egy éve már közel egymillióval tartozott a társasháznak. Akkor a társasház képviselői beperelték Alföldit ezzel kényszerítve ki, hogy a színész fizessen.

Hiába nyugodtak meg rövid időre a ház lakói, az igazgató hónapok óta ismét nem fizeti a költségeket. "Nem értem, azt a havi körülbelül 30 ezer forintos összeget miért nem tudja kigazdálkodni! Hónapok óta arra várunk, hátha észreveszi magát!" - mondta el a Blikknek az egyik felháborodott szomszéd, akinek véleménye szerint megint csak a jogerős végzés hozhat megoldást.

Egyre több a végrehajtás

2006 óta folyamatosan emelkedik a végrehajtások száma Magyarországon. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara statisztikái alapján 2011 első félévében az MBVK-hoz beérkezett ügyek száma összesen 198 166 volt, ami 23 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakában beérkezett 160 518 ügyhöz képest.

A végrehajtási ügyek többsége "kis követelés", ami nem éri el a százezer forintos összeghatárt, és mindössze 20 százalékban beszélhetünk 500 ezer forint feletti követelésről.

Az úgynevezett "kis követelések" többnyire közüzemi tartozásból állnak össze: víz, áram, gázdíj, valamint mobilszolgáltatónál és parkoló társaságnál be nem fizetett tartozás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ingatlan árverésre 2011 első félévében a végrehajtási ügyek 0,6 százalékában, összesen 1 376 alkalommal került sor, az ingatlan árverések nagyjából 50 százaléka volt lakóingatlan árverés.

Idén az eddig foganatosított kilakoltatások száma - ellentétben az eddig napvilágot látott több ezres, esetenként 100 ezres számokkal - 120 alatt maradt, ami nagyságrendileg megegyezik az előző években tapasztaltakkal.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20