24 °C Budapest

Alföldi Róbert negyedmilliós rezsitartozása: fél éve nem fizet

2011. szeptember 17. 11:06

Lázadnak szomszédjai Alföldi Róbert ellen. A Nemzeti Színház igazgatója ugyanis több mint fél éve nem fizeti a közös költséget és a társasház közös helyisége után a bérleti díj rá eső részét. Tartozása mostanra 200 ezer forintra duzzadt.

Az őrjöngő szomszédok a Blikknek elmondták, nem ez az első eset, hogy a színész adósságot halmozott fel. Egy éve már közel egymillióval tartozott a társasháznak. Akkor a társasház képviselői beperelték Alföldit ezzel kényszerítve ki, hogy a színész fizessen.

Hiába nyugodtak meg rövid időre a ház lakói, az igazgató hónapok óta ismét nem fizeti a költségeket. "Nem értem, azt a havi körülbelül 30 ezer forintos összeget miért nem tudja kigazdálkodni! Hónapok óta arra várunk, hátha észreveszi magát!" - mondta el a Blikknek az egyik felháborodott szomszéd, akinek véleménye szerint megint csak a jogerős végzés hozhat megoldást.

Egyre több a végrehajtás

2006 óta folyamatosan emelkedik a végrehajtások száma Magyarországon. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara statisztikái alapján 2011 első félévében az MBVK-hoz beérkezett ügyek száma összesen 198 166 volt, ami 23 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakában beérkezett 160 518 ügyhöz képest.

A végrehajtási ügyek többsége "kis követelés", ami nem éri el a százezer forintos összeghatárt, és mindössze 20 százalékban beszélhetünk 500 ezer forint feletti követelésről.

Az úgynevezett "kis követelések" többnyire közüzemi tartozásból állnak össze: víz, áram, gázdíj, valamint mobilszolgáltatónál és parkoló társaságnál be nem fizetett tartozás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ingatlan árverésre 2011 első félévében a végrehajtási ügyek 0,6 százalékában, összesen 1 376 alkalommal került sor, az ingatlan árverések nagyjából 50 százaléka volt lakóingatlan árverés.

Idén az eddig foganatosított kilakoltatások száma - ellentétben az eddig napvilágot látott több ezres, esetenként 100 ezres számokkal - 120 alatt maradt, ami nagyságrendileg megegyezik az előző években tapasztaltakkal.

 

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM