19 °C Budapest

Megtagadható az áruhitel törlesztése: 3 évig fizethetsz érte, 1 évig sem használod

Pénzcentrum
2011. március 29. 09:02

Nem vagyunk kötelesek fizetni az áruhitelünk részleteit, ha az alapvető garanciális feltételeket nem teljesíti az eladó. Kamatok nem nőttek az áruhitelek piacán, de az alacsonyabb kamatozású devizahitelek eltűntek a piacról - írja a Napi Gazdaság.


Az áruhitelek kamatai csökkentek az elmúlt időszakban, de ezt a fogyasztók nem igazán vehetik észre hiszen a termékek között már nem találhatóak meg a régebben népszerű deviza alapúak. Nem tartja nagy gondnak a deviza termékek hiányát Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezetője.

Az áruhitelezés problémái elsősorban nem is a termékekben van, sok termék esetében nincs összeegyeztetve a hitel futamideje a termék hasznos élettartalmával. Például az egy vagy másfél évig használt mobiltelefont három éves hiteltörlesztéssel adni nem célszerű, hiszen még akkor is törleszt a vásárló, amikor már nem is használja a készüléket.

Az áruhitelekkel kapcsolatos egyik szabályozás értelmében, ha az eladó vagy a gyártó nem tesz eleget a garanciális feltételeknek, akkor a hiteles megtagadhatja a törlesztőrészletek fizetését.

Holló Bence elmondta, hogy elsősorban egy ingatlan fedezet alapú hitelre van szükség, amely alacsonyabb kamatozás mellett váltana ki több más hitelt, ezzel könnyítve a családok helyzetén. Alacsonyabb kamatszint mindenképp indokolt lehet, hiszen a hitelező költségei nagyban csökkennek: több kisebb hitel banki adminisztrációs költségei nagyságrendekkel nagyobbak, mint egy nagyobb hitelé.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?